Читај ми!

После Блатера суспендован и Платини!

Светска фудбалска федерација (Фифа) поново је тешко погођена, пошто је њена етичка комисија суспендовала и председника Европске фудбалске уније (Уефа) Мишела Платинија на 90 дана, дан након што је иста казна изречена и председнику Сепу Блатеру.

Највећа криза у историји Фифе додатно је погоршана изреченим суспензијама генералном секретару Жерому Валкеу, који је такође добио 90 дана, као и потпредседнику Фифе Чунг Монг Џуну, који је суспендован на шест година и кажњен са 100.000 швајцарских франака, преноси Бета.

За сада је нејасно ко руководи организацијом.

Све ове суспензије изречене су због кривичних истрага које се воде против ових функционера.

Истрага против Блатера укључује и плаћање око два милиона долара Мишелу Платинију 2011. године, док је Валке у септембру суспендован на неодређено зато што је наводно неовлашћено продавао улазнице за Светско првенство.

Непосредно пре објављивања одлуке Етичке комисије, Платини је оштро критиковао наводе о примању новца, оценивши да су они "злонамерни" и да служе да му укаљају репутацију.

Чунг је планирао да наследи Блатера на кормилу Фифе. Он је 6. октобра оштро критиковао садашњег председника, наводећи да би требало да из свог џепа плати штету нанесену репутацији организације за време његовог мандата.

Против овог јужнокорејског индустријалца покренута је истрага у јануару ове године зато што је наводно са бившим председником Фудбалског савеза Енглеске Џефом Томпсоном направио договор да на гласању о домаћинству мундијала 2018. и 2022. гласају једни за друге.

Етичка комисија је у саопштењу навела да је он крив за кршење правила понашања, правила поверљивости, дужности сарадње и извештавања, обавеза страна да сарађују и општих обавеза о сарадњи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару