Читај ми!

Каменован аутобус са фудбалерима Србије у Тирани

Упркос јаком обезбеђењу, у Албанији је каменован аутобус са фудбалским репрезентативцима Србије, на путу од аеродрома до хотела. Нема повређених. Српска делегација је стигла у хотел. Албанска полиција гарантује да више неће бити инцидената. Делегација Србије је у сталном контакту са Београдом. Председник ФСС-а Томислав Караџић каже за РТС да би у случају инцидената одигравање утакмице могло бити доведено у питање.

08.30 - Како извештач РТС-а незванично сазнаје, полиција Албаније је ухапсила једно малолетно лице које је било у групи из које је долетела каменица којом је разбијено стакло на аутобусу са фудбалерима Србије. 

23.15 - Јаке полицијске снаге обезбеђују хотел у ком су смештени фудбалери Србије, као и хотел у коме су новинари, јавља репортер РТС-а. Комесар за безбедност ФСС Миливој Мирков каже да, уколико се процени да је лоша безбедносна ситуација, утакмица неће бити одиграна.

21.20 - Министарство спољних послова Србије позвало је амбасадора Албаније како би му уручило протестну ноту.

20.00 - Министар омладине и спорта Вања Удовичић најоштрије је осудио напад на фудбалере. Фудбалски савез Србије о инциденту обавестио Уефу, пренела је Бета.

19.30 - Председник ФСС Томислав Караџић рекао је за РТС да директор албанске полиције гарантује да више неће бити сличних инцидената. Караџић је навео да је српска делегација у контакту са Београдом, а звао их је и премијер Александар Вучић. Како је рекао, најозбиљније је скренута пажња да би у случају инцидената утакмица могла да буде доведена у питање. 

19.15 - Аутобус са фудбалским репрезентативцима Србије каменован је у Тирани, потврдио је Танјугу потпредседник националног савеза Саво Милошевић. На аутобусу са фудбалерима Србије разбијено је стакло, сви играчи су били шокирани због хулиганског испада, а према Милошевићевим речима, нико није повређен.

19.00 - Према првим информацијама, једна каменица је пробила стакло, али, срећом, нико из наше делегације није повређен.

Српска делегација директно је из авиона ушла у аутобусе који су је чекали на писти и који су екипу и остале путнике одвезли до хотела. На том путу полиција је била распоређена на сваких неколико десетина метара.

Српска делегација није прошла кроз уобичајену пасошку контролу, већ су уласци у земљу накнадно оверавани без личног присуства играча. Репрезентативце је на писти дочекао српски амбасадор у Тирани Мирољуб Зарић, као и поједини представници Фудбалског савеза Албаније.

Упркос обећањима да ће безбедност бити на највишем нивоу,поред пута којим се кретао аутобус било је много људи који су махали албанским заставама и звиждали фудбалерима. Неколико каменица је полетело ка аутобусу, а један камен је поломио прозор.

Хотел у коме се налазе чланови српске делегације потпуно је окружен полицијом и ту слободно кретање није омогућено. Неколико стотина људи окупило се у близини хотела, али им полиција није дозволила да приђу ближе.

Портпарол Фудбалског савеза Србије Александар Бошковић изјавио је да су, током вечерашњег напада у Тирани на аутобус са фудбалским репрезентативцима Србије, каменицама погођена два стакла иза возача, која срећом нису пала.

"На путу од аеродрома до хотела аутобус је нападнут. После половине пута, када смо ушли у градско језгро, два стакла иза возача погођена су са неколико каменица. Једна је била велика, али није дошло до падања стакла, које је могло на најмањи додир да се сруши", рекао је Бошковић Танјугу, истичући да нико није повређен.

Редовна конференција за новинаре одржана је у хотелу, а не на стадиону како је иначе у процедури. Репрезентативци Србије неће тренирати у Албанији.

Екипа ће у Тирани остати све до четвртка касно после подне, када ће се упутити у Елбасан на утакмицу.

Дуел на Елбасан арени почеће у четвртак у 20.45, у претпоследњем колу Групе И квалификација за Европско првенство.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару