Читај ми!

ЕП у футсалу: Србија у групи са Португалом и Словенијом

Репрезентација Србије у футсалу играће у Групи А са Португалијом и Словенијом на Европском првенству, одлучено је жребом у Београду. Уефа је на жребу први пут раздвојила Русију и Украјину, које нису могле да буду уврштене у исту групу. Караџић: "Надам се да ћемо и даље организовати велика такмичења." Селектор Аца Ковачевић: "Познајемо ривале, даћемо све од себе!"

Европско првенство ће се одржати од 2. до 13. фебруара у Београду. Групна фаза ће се играти у хали Пионир, а елиминациона у Арени. По две првопласиране екипе из сваке групе ће се пласирати у четвртфинале.

Трофеј ће победнику уручити некадашњи капитен фудбалске репрезентације Србије Дејан Станковић, који је амбасадор такмичења.

Титулу ће бранити Италија, а Представник те земље Роберто Маникели предао је пехар на чување председнику Фудбалског савеза Србије Томиславу Караџићу и градоначелнику Београда Синиши Малом.

Састав група:
Група А: Србија, Португалија, Словенија
Групу Б: Шпанија, Украјина и Мађарска
Групу Ц: Русија, Хрватска и Казахстан
Групу Д: Италија, Чешка и Азербејџан

Караџић: Надам се да ћемо и даље организовати велика такмичења

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић захвалио је Европској фудбалској унији на додели домаћинства Европског првенства у малом фудбалу, односно футсалу, и казао како се нада да ће Србија и убудуће бити домаћин великих такмичења.

"Хвала Уефи што се определила да турнир у футсалу повери Београду. Надам се да ово неће бити последњи пут, већ да ћемо у будућности организовати и већа такмичења", рекао је Караџић током жреба у Београду.

"Надам се да ћемо то организовати на најбољи могући начин и показати да УЕФА може да рачуна на Србију. То ће бити прилика да Београд и Србија покажу своје вредности", казао је Караџић. Он је додао да је футсал посебна игра.

"Људи кажу да фудбал може свако да игра, а мали фудбал само мајстори и велемајстори", навео је Караџић.

Амбасадор шампионата Дејан Станковић казао је да му је велика част што му је припала та улога.

"Сигуран сам да ће све бити на нивоу, а на вама играчима је да се добро изиграте и покажете умеће", казао је Станковић. Он је рекао да је између футсала и фудбала велика разлика.
"Имао сам прилике да у паузама играм мали фудбал са професионалцима. Небо и земља, то су два различита спорта", рекао је Станковић.

Директор такмичења Уефе Ђорђо Маркети пожелео је срећу Србији и пренео поздраве првог човека те организације Мишела Платинија.

Окупљенима у Скупштини града обратио се и најбољи тенисер света Новак Ђоковић, који је путем видео поруке позвао грађане да подрже српске репрезентативце у футсалу.

Селектор Аца Ковачевић: Познајемо ривале, даћемо све од себе

Селектор футсал репрезентације Србије Аца Ковачевић рекао је да екипа добро познаје селекције Словеније и Португалије, са којима ће играти у групи на Европском првенству у Београду.

"Треба да будемо сигурни у себе и да победимо. Треба нам једна победа да прођемо групу и даћемо све од себе да то учинимо. Са Португалом смо играли више пута на разним такмичењима и то су увек биле тешке и неизвесне утакмице. Са Словенцима смо недавно играли две утакмице у Словенији. Знамо се добро, нема ту тајни", рекао је Ковачевић новинарима у Београду.

"Пробаћемо да одиграмо најбоље да се пласирамо у четвртфинале, а после тога - видећемо", додао је он.

"Поносан сам што смо остварили пројекат који смо припремали три године, од када смо конкурисали за организацију ЕП. Биће ово велика ствар за футсал и за остале сегменте друштва. Надам се да ћемо направити добар резултат и надам се да ће то бити леп подстрек свима да се баве овим спортом и да што више улажу у њега", рекао је Ковачевић.

Мали: Показаћемо да је Београд светска метропола

Градоначелник Беогада Синиша Мали рекао је да је домаћинство Европског првенства у футсалу још једна прилика да се на прави начин репрезентују град и држава.

"Београд ће почетком године бити домаћин два велика такмичења, првенства Европе у ватерполу и малом фудбалу. "Чуо сам да УЕФА највише улаже у женски фудбал и футсал, а очекујемо и хиљаде навијача из много земаља. Ово је сјајна прилика да покажемо да смо светска метропола и да на најбољи начин презентујемо град и државу", рекао је Мали у Скупштини града после жреба.

Малом је пре почетка жреба селектор футсал репрезентације Италије, актуелног шампиона Европе, Роберто Маникели предао трофеј.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 11. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару