Нишлије зауставиле "ваљак" у Хумској

Двадесет пута је Партизан шутнуо на гол Радничког из Ниша. Није постигао ниједан погодак против екипе која је, ако то неко до сада није видео, врло јасно показала зашто је до сада у сезони примила свега пет голова. Након сјајног резултата у Европи, још један незадовољавајући резултат црно-белих у домаћем шампионату. Као и након меча Радничког и Црвене звезде на Маракани недавно, на стадиону у Хумској су поједини навијачи захтевали одлазак управе.

Фудбалери Партизана и Радничког из Ниша одиграли су у Београду нерешено 0:0 у утакмици десетог кола Суперлиге Србије.

Црно-бели су трећи на табели и после овог ремија имају чак десет бодова мање од првопласиране Црвене звезде, односно четири мање од Војводине која је на другој позицији.

Екипа из Ниша је овим бодом стигла до седмог места, сада има 15 бодова, колико имају и Чукарички, Борац и Нови Пазар.

Партизан је кренуо офанзивно од почетка меча, а прву праву прилику имао је у 10. минуту.

Саша Лукић је прошао по десној страни, упослио Дарка Брашанца, капитена на данашњој утакмици, који је проследио до Умаруа Абубакара. Нападач црно-белих је био сам испред гола Радничког, али је са седам-осам метара шутирао преко гола.

Раднички се на другој страни организовано бранио и чекао своје прилике, а једну такву је имао у 18. минуту. Брашанац је лоше интервенисао, голман Живко Живковић је пролетео у празно, лопта је стигла до Николе Ашћерића који није искористио тај поклон, већ шутирао поред стативе.

После шансе Абубакара, Партизан није опасније запретио све до 38. минута, али је тада ударац Валерија Божинова одбранио голман гостију.

Пет минута касније, Андрија Живковић је из слободног ударца са ивице шеснаестерца, искоса са десне стране, покушао да изненади Александра Јовановића, али је голман Нишлија поново био на правом месту.

Ни у наставку меча се ништа није променило. Партизан је кидисао, али једноставно није успевао да пробије блок ривала.

У 63. минуту, Иван Шапоњић, који је неколико минута раније ушао на терен, промашио је најбољу шансу на утакмици. Нападач Партизана добио је добру лопту у простор, избио је сам испред Јовановића, али је голман Радничког одбранио и тај шут. У наставку акције, лопта је стигла до Николе Лековића, али су је одбрамбени играчи избацили у корнер.

До краја утакмице, водила се велика борба на терену, Партизан је покушавао све што је могао да стигне до гола и победе, извео више од десет корнера, али резултат се није мењао.

Партизан у среду игра одложени меч 6. кола против Рада, а наредног викенда, у 11. колу гостује Вождовцу, док ће Раднички из Ниша на свом терену дочекати Јагодину.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару