Борусија "гази" без милости - 41 гол у 11 мечева!

Фудбалери Борусије из Дортмунда наставили су победнички ход у Бундеслиги, пошто су убедљиво победили Бајер Леверкузен са 3:0 и тако дошли до пете победе у петом колу такмичења.

Борусији је ово био 11 такмичарски меч у сезони у свим такмичењима, а у тим утакмицама постигли су 41 гол. "Милионери" су у пет кола Бундеслиге постигли 18 голова и примили само три и захваљујући тој гол-разлици су први у односу на Бајерн, који такође има свих пет победа.

Голове за Борусију постигли су Јонас Хофман, Шинђи Кагава, као и Пјер-Емерик Обамејанг, коме је ово био шести гол у сезони и сада се изједначио са Томасом Милером из Бајерна на врху листе стрелаца.

Бајер је овако наставио лошу и неефикасну серију у првенству Немачке. Ово му је био трећи пораз, а у првих пет кола постигао је само три гола и сада има само шест бодова на 13. месту табеле.

Ривал Партизана у Лиги Европа, Аугсбург, забележио је прву победу у првенству ове сезоне, пошто је код куће победио Хановер са 2:0. Црвено-зелено-бели су сав посао завршили у три минута првог полувремена.

Прво је Александер Есвајн у 29. минуту сјајно примио пас и са ивице шеснаестерца је сместио у доњи леви угао. Само три минута касније досуђен је пенал, а Паул Ферхег је био сигуран за 2:0. Домаћи тим је имао још две шансе до краја меча, али је резултат остао непромењен.

Аугсбург сада има четири бода, а Хановер је остао на једном боду.

Фудбалери Шалкеа победили су у гостима Штутгарт са 1:0 у утакмици петог кола немачке Бундеслиге. Једини гол на утакмици постигао је Лерој Сане у 53. минуту.

Сане је искористио пас Мејера са средине терена, ушао у казнени простор домаће екипе, преварио једног одбрамбеног играча и послао лопту у мрежу.

Шалке је после пет одиграних кола четврти на табели Бундеслиге са десет бодова, док је Штутгарт претпослењи, без бодова.

Резултати:

 

Борусија Дортмунд - Бајер Леверкузен 3:0 (Хофман 19, Кагава 58, Обамејанг 74. пенал)

Аугсбург - Хановер 2:0 (Есвајн 29, Верхег 32. пенал)

Штутгарт - Шалке 0:1 (Сане 53)

Одиграно јуче: Келн - Борусија Менхенгладбах 1:0, Хамбургер - Ајнтрахт Франкфурт 0:0, Дармштат - Бајерн Минхен 0:3, Волфсбург - Херта 2:0, Вердер - Инголштат 0:1.

Одиграно у петак: Мајнц - Хофенхајм 3:1.

Табела: Борусија Дортмунд и Бајерн Минхен по 15 бодова, Волфсбург 11, Шалке, Келн и Инголштат по 10, Мајнц 9, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару