Читај ми!

За победе, за миран сан, за титуле, за Партизан!

Једини преостали српски представник у Европи, екипа Партизана, игра први меч у Лиги Европе. У популарни Храм долази холандски АЗ Алкмар. Меч у Хумској почиње у 21.05, уз директан пренос на РТС-у.

Прво су били сјајни. Побеђивали су редом, играли течан и нападачки фудбал. Постизали су много голова, нису примили ниједан. Први гол у сезони Партизан је примио у финишу меча у Букурешту. Црно-бели су надиграли Стеауу, а из те доминације је стигао и гол. Реванш је био меч који ће Хумска дуго памтити. Четири гола у мрежи много богатијег првака Румуније и пролазак у плеј-оф за улазак у Лигу шампиона након читавих пет година.

Онда, барем у очима дела јавности, свакако оног гласнијег дела, више нису били тако сјајни. Након несхватљиве колекције индивидуалних грешака, поражени су у Новом Саду. Нису прошли БАТЕ Борисов – због гола у гостима. И онда су поражени у дербију.

Због тога је дуел између Партизана и АЗ Алкмара, на отварању такмичења у Лиги Европе, толико специфичан. Због контекста у коме се игра. Шампион Србије игра не само за прву победу у групној фази такмичења још од 2009. године, против изузетно јаког противника из једне изузетно јаке лиге, већ и за повратак мира у кући.

Добар резултат (постоје различите интерпретације шта он тачно значи) вратио би самопоуздање тиму и у наставку борбе за одбрану титуле.

Тренер Зоран Милинковић је признао грешку и преузео кривицу за пораз у 149. вечитом дербију. Покушао је, како сам каже, да изненади ривала променом формације, тактике уопште, али сасвим је јасно да његов наум није успео. И тако долазимо до још једне ствари за коју данас играју фудбалери Партизана – останак тренера. Без обзира на то што је врло непријатно, и суштински јако нефер, причати о статусу шефа стручног штаба на такав начин и уочи оваквог меча, није тешко замислити да ће Милинковић заиста напустити клуб коме је донео титулу првака, ако Партизан не обезбеди позитиван резултат.

"Издржаћу. Фокусиран сам на то што радим и не бих ишао ван терена. До мене долазе непријатни моменти, али морам да их превазиђем", рекао је Милинковић.

"Очекујем реакцију играча, да покажу да нису заборавили да играју фудбал и да уз добру игру надвисе противника. Ово су исти играчи који су елиминисали Стеауу, остварили важну добит за клуб. Верујем у тим и његов потенцијал."

Меч Партизан – АЗ Алкмар, у оквиру првог кола Групе Л Лиге Европе, почиње у 21.05 (РТС 1) на стадиону у Хумској. Атлетик Билбао на Сан Мамесу дочекује немачки Аугзбург у мечу исте групе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару