Евертон срушио Челси, победе Ситија и Арсенала

Фудбалери Евертона савладали су на свом терену актуелног шампиона Енглеске Челси са 3:1. Сити победио у Лондону екипу Кристал Паласа са 1:0, док је Арсенал на свом терену савладао Стoук резултатом 2:0 у утакмицама петог кола Премијер лиге.

Победу Евертону донео је Стивен Нејмсит хет триком - у 17, 22. и 83. минуту - када је са ивице петерца кроз ноге матирао голмана Асмира Беговића, док је стрелац јединог гола за госте био српски фудбалер Немања Матић правим пројектилом са око 25 метара у 36. минуту.

Евертон је потпуно заслужено срушио изабранике Жозеа Мoриња који заузимају место у "доњем дому" табеле са свега четири бода из пет утакмица.

Сити је задржао максималан учинак у шампионату, а најзаслужнији за пети тријумф "грађана" био је млади резервиста Келечи Ихеначо. Камерунски нападч заменио је у 90. минуту Вилфреда Бонија и после неколико тренутака затресао мрежу домаћина.

Много лакши посао имао је Арсенал, који је на Емирејтсу савладао Стоук головима Теа Волкота у 35. и Оливијеа Жируа у 85. минута.

Први пораз у првенству и то минималним резултатом доживео је Стоук на гостовању у Вотфорду. Једини гол на мечу постигао је нападач домаћих Одион Игало у 59. минуту.

На осталим утакмицама Норич је био убедљив против Борнмута (3:1), док голова није било на сусрету Вест Бромвича и Саутемптона.

Резултати и стрелци 5. кола Премијер лиге:
Евертон - Челси 3:1 (Нејсмит 17, 22, 83 - Матић 36)
Арсенал - Стоук 2:0 (Волкот 31, ЗЗиру 85)
Кристал Палас - Манчестер сити 0:1 (Ихеначо 90)
Норич - Борнмут 3:1 (Жером 35, Хулахан 52, Џевис 67 - Кук 81)
Вотфорд - Свонси 1:0 (Игало 59)
Вест Бромвич - Саутепмптон 0:0
Манчестер јунајтед - Ливерпул (18.30)

Недеља:
Сандерленд - Тотенхем (14.30)
Лестер - Астон Вила (17)

Табела: Манчестер сити 15, Арсенал 10, Кристал Палас 9, Евертон, Лестер и Свонси по 8, Манчестер јунајтед, Норич и Ливерпул по 7, Вест Хем, Саутемптон и Вотфорд по шест, итд.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару