Читај ми!

Звезда надиграла Партизан у 149. дербију

Фудбалери Црвене звезде савладали су Партизан са 3:1 (1:1) у 149. вечитом дербију одиграном на стадиону "Рајко Митић" у мечу 9. кола Суперлиге Србије. Голове за Звезду постигли су Уго Вијеира у 26. и 48. минуту и Александар Катаи у 55. минуту. Стрелац јединог поготка за црно-беле био је Ален Стевановић у финишу првог полувремена. Звезда сада има осам бодова више од Партизана, који има и утакмицу мање.

У дербију који је био један од најбољих у последњих неколико година, Црвена звезда је добила рововску битку на терену и учврстила се на првом месту Суперлиге, са осам бодова више од актуелног шампиона, али и утакмицом више.

Фудбалери Црвене звезде уписали су шести тријумф у низу и у овом тренутку показали, против тима који је био надомак Лиге шампиона, да играју у најбољој форми у Србији.

Јунак меча био је португалски нападач Уго Вијеира са два гола, од којих се не зна који је био атрактивнији.

Првих пола сата изабраници Миодрага Божовића контролисали су дешавања на терену, посебно у везном реду, где су Грујић и Доналд добили већину дуела, иако је Партизан до тада имао најбољу шансу из контранапада преко Андрије Живковића.

Црвено-бели су тада добру игру крунисали голом Вијеире, после одличне асистенције Плавшића. Португалац је сам изашао пред голмана Живка Живковића и лепим лобом донео вођство.

Фудбалери Црвене звезде као да су се задовољили резултатом пошто су изгубили жар у игри, што је шампион Србије казнио у финишу првог дела игре.

Дебитант Ален Стевановић је са само пет метара неометан шутирао преко гола, али се само неколико секунди пре пиштаљке, иначе вечерас одличног Мажића, искупио.

Стефан Бабовић је упутио идеалан пас између штопера Звезде, а бивши репрезентативац је "шпицем" донео изједначење.

И онда је за само 10 минута наставка 149. вечити дерби решен. Уго Вијеира се изборио за лопту са око 25 метара и после фантастичног ударца лопта се одбила о пречку и завршила у мрежи, што је један од најлепших голова у дуелима два тима.

Екипа Зорана Милинковића се још није опоравила од еврогола омаленог Португалца, а Црвена звезда је већ имала два гола предности, пошто је Катаи по десној страни "провозао" Лековића и левом ногом погодио угао.

Партизан је, и поред два гола мање, поново покушао да се врати, за шта је имао реалне шансе, али се у два наврата обрукао бивши нападач црвено-белих Абубакар Умару, када је излазио два пута пред Кахримана.

Партизан је у последњих 20 минута имао иницијативу, опасно претио, али је мрежа одличног Кахримана до краја остала нетакнута.

Овај вечити дерби неће донети превелику бодовну разлику у трци за шампионску титулу, због новог система такмичења, али ће сигурно бити велики замајац црвено-белима у наставку првенства.

Овако је протекао 149. вечити дерби:

19.57 – Мажић свира крај. Црвена звезда је победник у 149. вечитом дербију пошто је савладала Партизан са 3:1 (1:1).

19.51 – Играће се још шест минута надокнаде. Претходно је Мажић показао два жута картона. Уписани су Срнић и Павићевић.

19.45 – Велики аплауз са северне трибине добија Александар Луковић који улази уместо Петковића. Промена и код "црно белих", терен напушта Бабовић а ушао је Нинковић.

19.40 – Заспали су фудбалери Звезде у одбрани, Божинов асистира Абубакару, који не користи стопостотну прилику да савлада Кахримана.

19.34 – Божовић прави нову измену, излази Плавшић, улази Ристић

19.32 – Још једна измена у Партизану. Капитен Саша Илић излази са терена, њега замењује Марко Јевтовић. 

19.28 – Измена у тиму Црвене звезде, нови јунак навијача црвено-белих Уго Вијеира одлази на клупу, нови играч на терену Предраг Сикимић. Код Партизана у 64. минуту Божинов је заменио Стевановића.

19.23 – Слободан ударац за Ибањеза са 25 метера, лопта одлази поред стативе.

19.20 – Меч је настављен после четири минута прекида.

19.16 – Утакмица је у прекиду због дима од бакљи и петарди са јужне трибине.

19.14ГОООЛ! Црвена звезда води са 3:1! Збуњену одбрану Партизана матира Александар Катаи после соло продора у 56. минуту. Шутем по земљи још једном ставља голмана Партизана Живка Живквића у ситацију да вади лопту из мреже.

19.12 – Жути картон и за Брашанца.

19.09 – ГОООЛ! Црвена звезда води са 2:1 од 49. минута. Еврогол Вијеире, Португалац волејом са око 25 метара матира немоћног Живковића, лопта се одбија о пречку и улази у гол!

19.07 – Фантастичним шутом Славољуб Срнић је изазвао уздахе навијача, лопта одлази изнад пречке гола Живковића. 

19.05 – Наствљена утакмица на стадиону Црвене звезде, сада први са центра крећу црвено-бели.

18.47 – Крај првог дела меча. Сјајан фудбал виђен је у првом полувремену 149. дербија. Црвена звезда је била агресивнија у овом делу меча, што је крунисано вођством у 26. минуту али је Партизан у самом финишу успео да дође до изједначења.

18.46 – ГОООЛ! Партизан на самом крају првог полувремена стиже до изједначења 1:1. Након грешке у додавању фудбалера Црвене звезде Бабовић је сјајно гурнуо лопту у празан простор, а Стевановић сјајним шутем овог пута вара Кахримана и црно-белима доноси изједначење.

18.42 – Каква шанса за Партизан, Ален Стевановић неометан са шест метара шутира преко гола Кахримана на сјајну асистенцију Абубакара. 

18.40 – Саша Илић такође уписан код Мажића због оштрог старта над Плавшићем. 

18.39 – Жути картон и за Грујића након повлачења Живковића са леђа.

18.35 – Мажић показује жути картон Андрији Живковићу.

18.27 – ГОООЛ! Црвено-бели од 26. минута воде са 1:0. Након сјајног паса Плавшића Хуго Вијеира сјаним лобом постиже погодак преко голмана Живковића, који је истрчао и оставио небрањену мрежу.

18.21 – Марко Петковић шутира са ивице казненог простора, лопта одлази поред гола...

18.06 – Две лепе шансе на старту меча за оба тима. Шут Живковића из казненог простора брани Кахриман, претходно је Катаи имао лепу шансу за црвено-беле, али је лопта прошла поред стативе.

18.00 – На стадиону "Рајко Митић" почео 149. вечити дерби између Црвене звезде и Партизана. Праву на терену дели наш најбољи судија Милорад Мажић. Са центра су први кренули црно-бели.

17.55 – Црвена звезда у саставу: Кахриман, Доналд, Грујић, Ибанез, Јовановић, Катаи, Павићевић, Петковић, Плавшић, Срнић, Вијеира.

Састав Партизана: Живковић, Бабовић, Балажиц, Брашанац, Ћирковић, Илић, Лековић, Оумару, Стевановић, Вулићевић, Живковић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару