Квалификације за ЕП

Аустрија на ЕП, Руни најбољи стрелац у историји Енглеске

Репрезентација Аустрије победила је на гостовању Шведску са 4:1 у утакмици осмог кола Групе Г квалификација за Европско првенство 2016. године у Француској, док је Црна Гора с 3:0 савладала Молдавију. Русија је декласирала Лихтенштајн са 7:0. Вејн Руни постигао 50. гол у дресу са грбом са три лава и тако престигао Бобија Чарлтона.

Аустрија је победом у Стокхолму осигурала пласман на Европско првенство у Француској, а стрелци у тријумфу над Шведском били су Давид Алаба у деветом, Марк Јанко у 77. и Мартин Харник у 38. и 88 минуту. Једини гол за домаћу селекцију постигао је Златан Ибрахимовић у првом минуту судијске надокнаде времена.

Црна Гора је тријумфом на гостовању у Кишињеву задржала шансу да се пласира на континентални шампионат наредне године. Црна Гора славила је головима Стефана Савића у деветом минуту и аутоголом Петруа Рацуа у 65. минуту. Станиша Мандић, момак који је освојио Мундијалито са селекцијом Србије а потом одлучио да наступа за Црну Гору, дебитовао је на овом мечу.

У Групи Г Аустрија има 22 бода и заузима прво место, Русија је друга са 14, док је Шведска трећа са 12. Црна Гора је четврта са 11. Лихтенштајн је пети са исто толико бодова, док је Молдавија, последња са два.

Репрезентација Шпаније је у Скопљу са 1:0 савладала Македонију у мечу Групе Ц, па је тако дошла надомак пласмана на ЕП. У истој групи Словачка и Украјина одиграли су нерешено без голова, а Белорусија је са 2:0 победила Луксембург.

Шпанија два кола пре краја квалификација зауизима прво место у Групи Ц са 21 бодом, Словачка је друга са 19, док је Украјина трећа са 16. Белорусија, Луксембург и Македонија немају шансу да се пласирају на континентални шампионат.

Енглеска је у мечу Групе Е савладала пред својим навијачима Швајцарску са 2:0, Словенија је у Љубљани била боља од Естоније са 1:0, док је Литванија са 2:1 била боља од Сан Марина.

Фудбалер Манчестер Јунајтеда Вејн Руни постао је на Вемблију најбољи стрелац у историји репрезентације Енглеске. Руни је постигао свој 50. гол за Енглеску, чиме је престигао Бобија Чарлтона који је стрелац био 49 пута.

У Групи Е Енглеска је прва са 24 бода, Швајцарска је друга са 15, Словенија је на трећем са 12, док је Естонија на четвртом месту са 11 бодова, а Литванија на петом са девет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару