Читај ми!

Дебитанти пресрећни и поносни због позива у репрезентацију

Нови фудбалски репрезентативци Србије Урош Спајић, Марко Петковић, Дарко Брашанац и Милош Косановић рекли су да су пресрећни и поносни због прилике да дебитују у националном тиму.

"Сан сваког човека који се бави фудбалом јесте да задужи дрес свог националног тима. Позив у репрезентацију је додатни мотив нас дебитаната да играмо још боље и што више да се трудимо", рекао је Спајић новинарима на окупљању репрезентације у Старој Пазови.

Србија ће у петак од 20.45 у Новом Саду дочекати Јерменију у утакмици шестог кола Групе И квалификација за Европско првенство. Репрезентација је последња у квалификационој Групи И и нема шансе да се пласира на Европско првенство у Француској.

Три дана после тога, селекцију Радована Ћурчића очекује и пријатељски меч са Француском у Бордоу.

Спајић, који наступа за француски Тулуз, казао је да циљ да се поправи бодовни салдо до краја квалификација, иако Србија нема шансе за пласман на Европско првенство.

"Мотива не сме да мањка, сви знамо колико је важно да државу представимо у најбољем могућем светлу. Утакмица с Француском биће велики тест и искуство за нас. Они нас поштују и знају да ови наши лоши резултати нису мерило квалитета", казао је Спајић.

Десни бек Црвене звезде Марко Петковић рекао је да се не треба предавати и да треба скупити снаге за нове победе.

"Свако ко је први пут позван у репрезентацију не може да не буде изненађен због тога. Изузетно ми је драго и велика ми је част што ћу учити од Бранислава Ивановића, Александра Коларова, Немање Матића и осталих. Надам се да ћу показати да сам будућност репрезентације", рекао је Петковић.

Везиста Партизана Дарко Брашанац рекао је да је срећан што је добио позив у репрезентацију у раној фази каријере.

"Репрезентација је сан сваког играча, а ја сам имао среће да у раној фази каријере добијем позив. Прошао сам све млађе категорије, ту сам више од 10 година и знам шта значи носити државни грб на дресу", рекао је 23-годишњи Брашанац.

Штопер Мехелена Милош Косановић рекао је да је узбуђен због позива у национални тим.

"Велика ми је част, срећан сам и даћу све од себе да се наметнем селектору и оправдам позив. Старији играчи су ме поздравили пожелели ми срећу и мислим да ће све бити океј. Потребно је да сви докажемо да није баш тако лоша ситуација у репрезентацији", навео је Косановић.

Србији ће квалификациони меч против Јерменије 4. септембра у Новом Саду бити 100. који игра као самостална држава. Утакмица ће се играти без присуства публике због казне Европске фудбалске уније (УЕФА).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару