Било је добро против Диле, против Стеауе ће морати боље

Фудбалери Партизана задовољни начином на који су елиминисали грузијског првака, екипу Дила Гори. Свесни су, ипак, да ће морати да одиграју на још вишем нивоу ако желе да елиминишу моћнији тим Стеауе и тако изборе пласман у плеј-оф за пласман у Лигу шампиона.

Фудбалер Партизана Мирослав Вулићевић рекао је да је његова екипа и у другом мечу доказала да је боља од Диле Гори. Десни бек је, међутим, нагласио да црно-беле у наставку квалификација за Лигу шампиона чекају већи изазови.

Партизан се пласирао у треће коло квалификација за Лигу шампиона, пошто је у уторак елиминисао грузијску екипу Дила Гори. Црно-бели су, после победе од 1:0 у Београду, и у реваншу у Горију савладали противника са 2:0, а стрелци су били Дарко Брашанац у 37. и Абубакар Умару у 64. минуту.

"Доказали смо да смо бољи од Грузина, али смо нарочито у првих пола сата имали проблема у одбрани. То не сме да нам се понавља, јер ће озбиљније екипе умети да казне оно што није Дила. С обзиром на број створених прилика можда смо могли и раније да постигнемо гол, јер би онда и нама дефанзивцима сигурно било лакше", рекао је Вулићевић.

Партизан ће у трећем колу играти против бољег из дуела између Стеауе и словачког Тренчина. Румунска екипа је ближа дуелу са шампионом Србије, јер је у првој утакмици, као гост, славила са 2:0.

"Озбиљан је то клуб, шампион Румуније, константно присутан у групним фазама Уефа такмичења. То је прави тест и ако смо права екипа онда је ред да то и покажемо", казао је Вулићевић.

"Под једним, врло битним, условом - да не прескачемо обавезе. Не смемо да запоставимо првенство, зато нам је од овог тренутка прва мисао Јагодина, пошто су бодови у Супер лиги и титула која нам је циљ начин да обезбедимо утакмице као што нас чекају против Стеауе", додао је он.

Бугарски фудбалер у редовима Партизана Валери Божинов истакао је да црно-бели у наредним утакмицама морају да побољшају реализацију.

"Није било лако као што резултат говори. Имао сам прву шансу на утакмици и морао сам да је искористим. Генерално, у обе утакмице са Дилом смо створили доста шанси, што значи да морамо да будемо прецизнији, да побољшамо проценат реализације, поготову што нас тек очекују јачи ривали. Важно је да је екипа победила, али сви ми у офанзивном делу морамо да будемо бољи", рекао је Божинов.

Партизан за викенд очекује утакмица против Јагодине у другом колу Супер лиге Србије, док је прва утакмица трећег кола квалификација за Лигу шампиона на програму већ следеће недеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару