Читај ми!

Партизан славио у Грузији, чека се Стеауа

Дила Гори – Партизан 0:2 (крај). Фудбалери београдског Партизана у Горију савладали екипу Диле у мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона против Диле. Наредни ривал црно-белима биће бољи из дуела између Стеауе и Тренчина, први меч румунски шампион у гостима добио са 2:0.

Партизан се победоносно враћа из Грузије. Српски шампион је и у другом мечу савладао екипу Диле, овога пута са 2:0 и мирно чека ривала у наредној рунди квалификација за Лигу шампиона.

Црно-бели су још једном показали да су бољи ривал од грузијског шампиона, то су показали на терену, искористили две прилике, не дозволивши противнику да уопште размишља о евентуалном изненађењу.

У завршници релативно мирног првог полувремена, Дарко Брашанац је искористио продор Петровића и снажним ударцем савладао голмана Шевченка. Играо се 37. минут меча.

Домаћи су покушали у самој завршници првог дела, али после добро изведеног корнера непрецизан је био Модебадзе.

Дила је у наставку кренула нешто агресивније. Углавном су Грузини покушавали ударцима са дистанце, али оно што је ишло у оквир гола Партизана сигурно је "скидао" Живко Живковић, који је својим интервенцијама уливао додатно поверење ионако чврстој одбрани црно-белих.

На другој страни Партизан је стварао прилике. Велику шансу је пропустио Абубакар у 56. минуту, када је сам изашао пред Шевченка, али је само осам минута касније Камерунац био прецизан и решио питање победника на мечу и пласман у наредну рунду такмичења.

Партизан је тако без већих проблема прескочио прву препреку на путу ка елити, али већ наредна могла би да буде много озбиљнија.

Наиме, Стеауа и Тренчин у среду играју свој реванш меч, а румунски шампион је у првој утакмици у Словачкој победио са 2:0 и има лепу прилику да укрсти копља са српским шампионом.

Овако је протекао меч у Горију:

16.22 – Завршен је меч у Горију, Дила – Партизан 0:2.

16.14 – Црно-бели лагано приводе меч крају, а Милинковић у игру убацује и Ивана Шапоњића уместо Абубакара Оумаруа.

16.07 – У игру улази и Саша Илић, замењује Дарка Брашанца.

15.56 – Прва измена у тиму Партизан, уместо Божинова у игри је Никола Нинковић.

15.52 – ГОООООЛЛЛ! Партизан решава питање проласка у наредну рунду квалификација, Абубакар постиже други гол за црно-беле у Горију.

15.44 – Велику прилику за црно-беле пропушта Абубакар у 56. минуту, када је сам изашао пред Шевченка, али је голман Диле одлично интервенисао.

15.31 – Настављен је меч... 

15.16 – Полувреме, Дила – Партизан 0:1.

15.08 – ГОООООЛЛЛ! Партизан води са 1:0 од 37. минута, стрелац је Дарко Брашанац.

Одлично је по левој страни прошао Петровић, провукао лопту кроз ноге Курцилави, асистирао до Брашанца, који је снажним ударцем савладао Шевченка.

14.53 – Средина игре у првом полувремену, и даље без голова и изгледнијих прилика на обе стране.

14.30 – Почео је меч у Горију.

14.25 – Познати су састави тимова:

Дила: Шевченко, Курцилава, Квачадзе, Багајев, Наваловски, Гвалија, Папава, Џарија, Илуридзе, Модебадзе и Мартсваладзе.

Партизан: Живковић, Вулићевић, Балажиц, Ћирковић, Петровић, Јевтовић, Брашанац, Бабовић, Живковић, Оумару и Божинов.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару