Читај ми!

Квалификације за Лигу Европе

Чука и Воша у другом колу квалификација

Чукарички и Војводина успели су да се пласирају у друго коло квалификација за Лигу Европе. Војводина је на "Карађорђу" савладала мађарски МТК са 3:1. Наредни ривал Воше је летонски Спартакс. Чукарички је на Бановом брду играо нерешено 0:0 против Домжaла и одбранио гол предности из првог меча у Словенији. Наредни противник тима са Бановог брда је азербејџанска Габала.

Фудбалери Војводине су након преокрета у првом полувремену успели да из даљег такмичења избаце МТК, победили су са 3:1 (2:1), а први меч ове две екипе завршен је 0:0. Чукарички је на свом стадиону успео да одбрани 1:0 из првог меча у Словенији и прође у наредну рунду такмичења.

Чукарички ремијем против Домжала у 2. коло квалификација

Фудбалери Чукаричког су се пласирали у 2. коло квалификација за Лигу Европе, пошто су у Београду, у реванш утакмици 1. кола, против словеначког представника Домжала играли нерешено 0:0. До значајног успеха српски тим је дошао захваљујући победи од 1:0 у првом мечу на гостујућем терену.

Изабраници тренера Владана Милојевића оправдали су очекивања и обрадовали навијаче. Били су знатно бољи од словеначког тима, створили бројне повољне шансе и права је штета што добру игру нису крунисали још једном победом.

У сјајној атмосфери на Бановом брду, пред око 3.000 гледалаца, Чукарички је имао барем 4-5 стопостотних прилика да затресе противничку мрежу, међутим, стрелци нису имали свој дан.

У првом полувремену Брежанчић је из корнера погодио стативу, док је у другом делу након ударца Бојића главом лопта уздрмала пречку.

Тим Домжала имао је најповољнију прилику у финишу сусрета, али је шут Вука одбранио голман Немања Стевановић.

Чукарички у 2. колу квалификација за Лигу Европе, 16. и 23. јула, игра против представника Азербејџана, екипе Габале, која је елиминисала грузијски Динамо из Тбилисија.

Војводина после преокрета до другог кола

Фудбалери Војводине су се пласирали у друго коло квалификација за Лигу Европе, пошто су у Новом Саду после преокрета победили МТК Будимпешту са 3:1. Противник Војводине у другом колу биће летонски Спартакс из Јурмале, који је у двомечу био бољи од подгоричке Будућности.

Гости су већ у трећем минуту повели голом Марека Стретшика. Војводина је после тога заиграла много боље и изједначила у 14. минуту голом Александра Станисављевића. Домаћи тим је до вођства дошао у финишу првог полувремена, када је Миљан Мрдаковић у 40. минуту главом са петерца сместио лопту у мрежу за 2:1.

У 51. минуту било је 3:1. Данило Секулић је центрирао, Мрдаковић је промашио лопту, али је до ње дошао Мирко Иванић и мирно је сместио у мрежу.

Обе екипе су до краја меча имале још неколико полуприлика, али је Војводина сачувала вођство и пласирала се у следеће коло.

Ток мечева:

22.23 – Крај меча и на Бановом брду. Чукарички – Домжале 0:0. Овим резултатом Чукарички се пласирао у друго коло квалификација, пошто је у првом мечу у Словенији победио са 1:0.

22.20 – Крај меча у Новом Саду. Војводина је савладала МТК са 3:1 и пласирала се у друго коло квалификација за Лигу Европе. Први меч у Будимпешти завршен је резултатом 0:0.

21.36 – Гоооол! Војводина води са 3:1, стрелац је Мирко Иванић у 51. минуту.

21.30 – Почело је друго полувреме.

21.16 – Полувреме и на Бановом брду, Чукарички – Домжале 0:0.

21.15 – Полувреме на "Карађорђу", Војводина – МТК 2:1.

21.09 – Гоооол! Војводина води са 2:1, стрелац је Мрдаковић у 40. минуту. Након брзе контре набачена је лопта у шеснаестерац, Мрдаковић у лету погађа гол главом са око пет метара.

20.44 – Гоол! Војводина стиже до изједначења. Стрелац је Станисављевић у 14. минуту. Фантастичан погодак, директно из слободног ударца искоса са десне стране. Када су сви очекивали центаршут, он је успео да изненади голмана МТК и изједначи резултат.

20.33 – Гоол! МТК води против Војводине са 1:0, стрелац је Стрестик у трећем минуту.

20.30 – Почели су мечеви Чукарички – Домжале и Војводина – МТК.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару