Читај ми!

Божовић: Сада су мање шансе, али се не предајемо

Миодраг Божовић, тренер Црвене звезде, каже да су после пораза у првој утакмици од Каирата шансе за пролаз у друго коло квалификација за Лигу Европе умањене, али тврди да се екипа неће предавати док било каква шанса постоји.

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић свестан је да су шансе његове екипе умањене после пораза у првој утакмици од Каирата, али каже да ће се трудити да направи изненађење у реваншу.

"Шансе су нам много мање него пред прву утакмицу. Једноставно, десило се оно што се десило. Нећу да кажем да је све завршено, али док год постоји шанса, трудићемо се да је искористимо. Надам се да уз мало среће можемо да направимо изненађење", рекао је Божовић новинарима на стадиону Црвене звезде.

Црвено-бели су у првом сусрету у Београду изгубили од Каирата са 2:0 у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу Европе, а реванш у Алматију играће се у четвртак.

Божовић је истакао да је после првог сусрета остало "нејасно" каква је екипа Каирата, с обзиром на то да је Звезда целу утакмицу играла са фудбалером мање.

"Нисмо видели снагу Каирата, играли смо 90 минута са играчем мање. Последњих 20-ак минута, када нисмо имали снаге, они су имали две-три феноменалне шансе и остао је утисак као да су нас 'развалили', али статистички то није било тако", објаснио је тренер Звезде.

Божовић није желео да открије да ли ће променити нешто у постави, али је одлучио ко ће почети на позицији штопера уместо Сава Павићевића, који је искључен на прошлом дуелу.

Он је рекао да је направљена најбоља могућа солуција за одлазак у Казахстан и да дуг пут неће бити проблем.

"Радио сам осам година у Русији, летели смо по 11 сати... Спава се, игра утакмица, да вас не би ухватио џетлег", рекао је Божовић и објаснио да екипа неће проверавати терен до самог загревања пред меч.

Божовић је додао да његова екипа не вежба пенале.

"Никада не вежбамо пенале, јер се пенали не шутирају ногом, већ главом", рекао је Божовић.

Утакмица између Каирата и Звезде играће се у четвртак од 16.00 по средњоевропском времену.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару