Читај ми!

Чукарички славио у Словенији, МТК и Војводина без голова

Фудбалери Чукаричког победили су у гостима словеначке Домжале са 1:0, у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу Европа. Стрелац је био капитен Игор Матић из пенала у 43. минуту. Реванш ће се играти наредног четвртка у Београду. Милојевић: Шансе су и даље на страни Домжала. МТК и Војводина играли без голова у Будимпешти.

Чукарички је могао и до убедљивије победе, али Матић у 47. минуту није искористио пенал, а од тада је имао и играча више због искључења Габера Добровољца. Ипак, словеначки тим је био бољи цело друго полувреме.

Прву велику прилику, гости из Србије су имали у петом минуту, када је Хорић изгубио лопту, а Андрија Павловић добро шутирао са 20 метара, али је добро одбранио голман Домжала Нејц Видмар.

Домаћин је једину добру шансу имао шест минута касније, али је Бењамен Морел лоше шутирао након грешке Рајка Брежанчића, иако је био сам испред голмана српске екипе Немање Стевановића.

Чукарички је до финиша полувремена два пута могао до предности, али је Бојан Остојић био непрецизан после центаршута Матића, док је капитену гостију Видмар одбранио шут из слободног ударца са 25 метара.

Вођство клубу са Бановог брда два минута пред крај полувремена донео је Матић из пенала, који је арбитар Барт Вертентен досудио након што је Хорић без потребе са леђа одгурнуо Павловића, који је био у скоку, али далеко од лопте.

Матић је већ у другом минуту другог полувремена имао нову шансу за гол, али је Видмар одлично одбранио пенал. Судија Вертентен је тада свирао прекршај у шеснаестерцу над Павловићем, који је узео лопту после велике грешке одбране противничке екипе и изашао сам пред гол Домжала, а Добровољц га је саплео и због тога добио директан црвени картон.

Српски тим је пао у игри након пропуштене прилике, домаћин је преузео иницијативу и наредни период имао неколико озбиљних напада за изједначење, али није успео да створи конкретну прилику.
Најбољу шансу екипа Домжала имала је у у 86. минуту, када је после доброг продора и асистенције са десне стране, Лука Подлогар лоше захватио лопту, која је ипак дошла до Лукаса Хорвата, али је добро реаговао голман гостију Стевановић.

Чукарички је био потпуно немоћан у другом делу игре, али је одолео учесталим нападима Домжала, па ће имати предност пред реванш на Бановом брду.

Утакмицу на стадиону Шпортни парк у Домжалама пратило је око хиљаду гледалаца.

Милојевић: Шансе су и даље на страни Домжала

Тренер фудбалера Чукаричког Владан Милојевић рекао је да Домжале имају веће шансе за пролаз у наредну рунду квалификација за Лигу Европа, иако је његова екипа победила у гостима.

"Шансе су и даље на страни Домжала. Све ће бити отворено у реваншу. Без обзира на резултат, то је јако добра и искусна екипа, тачно се зна ко шта ради. Да смо имали бар екипу од прошле године...", рекао је Милојевић новинарима после утакмице у Словенији.

Чукарички је победио са 1:0 у првој утакмици квалификација за Лигу Европа, голом капитена Игора Матића из пенала. Екипа са Бановог брда могла је и до убедљивије победе, пошто је имала играча више од 47. минута и пенал, али га Матић није искористио, па је домаћи тим имао потпуну иницијативу до краја сусрета.

"Апсолутно смо доминирали у првом полувремену, домаћин нас није угрожавао. После тога играч више и пенал... То је психолошки јако лоше деловало на моје играче, противници од тад нису имали шта да изгубе, ишли на све или ништа, а ми се у томе нисмо снашли. Апсолутно погрешно смо играли у другом полувремену", казао је Милојевић. Он је истакао да је задовољан, иако је Чукарички играо без неколико стандардних играча, док млади репрезентативци нису имали одмор после Европског првенства.

"Млади репрезентативци нису ниједну утакмицу одиграли са нама на припремама, нису ни имали паузу", рекао је Милојевић и додао да ће Станиша Мандић бити спреман за реванш.

Тренер Домжала Лука Елснер рекао је да је његова екипа играла кукавички у првом полувремену.

"Играли смо кукавички у првом полувремену, нисмо се добро снашли, само смо чекали шта ће да се догоди. У другом делу је било другачије, променили смо шта је требало и играли смо добро. Ризиковали смо, били агресивни. Да је цела утакмица била као прво полувреме, не би ни било разлога да идемо у Београд, али после другог, дефинитивно имамо шансе", рекао је Елснер.

МТК и Војводина играли без голова

Фудбалери Војводине и МТК одиграли су у Будимпешти без голова у првом мечу првог кола квалификација за Лигу Европе.

"Лале" су тако оствариле повољан резултат пред реванш меч, који се игра за недељу дана у Новом Саду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару