Читај ми!

ФСС осудио понашање градског менаџера Весића

Фудбалски савез Србије осудио је понашање градског менаџера Горана Весића након што је функционерима Сави Милошевићу и Митру Мркели забранио да присуствују прослави у Скупштини Београда поводом успеха омладинске репрезентације Србије и захтева од надлежних органа да се испита његова функција.

"У ноћи када је близу 100.000 људи дошло да поздрави и прослави један од највећих успеха у историји српског фудбала, ФСС доживео је нешто што припада давно прошлим временима и само ауторитарним системима. Један човек који својом патолошком мржњом, обманом и злоупотребом места и функције на којој се налази, константно подрива институцију ФСС, а сад је превазишао све постулате цивилизацијских норми и понизио све вредности нашег система, осрамотивши град Београд и високу функцију коју обавља", наводи се у саопштењу на сајту ФСС.

Даље се наводи да је Весић "себи дао за право да као у тоталнитарним системима примењује дискриминаторске методе према појединцима из ФСС и јавно забрани Милошевићу и Мркели појављивање у Скупштини Града".

"То ради по већ опробаном рецепту, силе који је патентирао и злоупотребио док је био функционер омиљеног клуба. Према људима који су учествовали у стварању можда највећег успеха у српском фудбалу, онима који су ангажовали Вељка Пауновића за селектора и уцествовали у селектирању генерације која нас је довела на кров света на Новом Зеланду, људима који су за последње четири године остварили серију фантастичних резултата са млађим селекцијама ФСС, потпредседнику и директору ФСС и истинским легендама нашег фудбала".

Из ФСС-а поручују да је Весић за време трогодишњег рада у Црвеној звезди наследио дуг од 25 милиона и подигао га на 50 милиона, а сада нарушио основна људска права и достојанство запослених функционера у ФСС.

"Фудбалски савез Србије због свега наведеног најоштрије осуђује бахатост и безобзирност овог човека који на бестидан начин демонстрира силу и понаша се као градски шериф. ФСС захтеваће од надлежних органа одговорност Горана Весића за злоупотребу функције коју обавља. Истовремено, Савез ће да упозна УЕФА са дискриминаторским и фашисоидним методама које овај високи градски функционер у дуžем временском року, јоš од "Случаја Ђенова".
Из ФСС-а на крају постваљају питање "Да ли Горан Весић у свему овоме усамљени стрелац и за чије интересе користи методе које УЕФА и ФИФА најоштрије осуђују и коси се са свим нормама друштва које преферира европске вредности".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару