Читај ми!

Караџић: Омладинци вратили веру у српски фудбал

Резултат је планетарни, највећи, постали сте параметар свим наредним генерацијама. Не заборавите формулу по којој сте побеђивали најбоље, поручио је председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић златним омладинцима. Хвала им у име свих нас, грађана, на ономе што су приказали на терену и ван њега, рекао је Саво Милошевић.

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић рекао је да је омладинска репрезентација освајањем титуле светског првака вратила веру у српски фудбал и додао да се нада да ће они формулу успеха применити и у А тиму.

"Златни прваци света су дошли кући, у присуству уваженог председника Србије Томислава Николића и комплетног руководства ФСС-а желим да се захвалим на резултату о коме смо сви сањали и у који је мало ко веровао. Резултат је планетарни, највећи, постали сте параметар свим наредним генерацијама", рекао је Караџић на свечаном дочеку омладинске репрезентације у Кући фудбала у Старој Пазови.

Он је истакао да се нада да ће екипа Вељка Пауновића са успесима наставити и у сениорској конкуренцији.

"Не заборавите формулу по којој сте побеђивали најбоље", поручио је Караџић златним фудбалерима.

"После кризног периода вратили су веру у наш фудбал и постали понос Србије. Ово је први део њихове каријере и живота, а надам се да ће овај резултат пренети и у сениорску селекцију Србије", истакао је Караџић.

Према његовим речима, селектор Пауновић је пример српског тренера који је поникао у школи ФСС-а.

"Он има велику енергију и одлично је предводио екипу на Новом Зеланду", закључио је Караџић.

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Саво Милошевић поносан је на омладинске репрезентативце.

"Сматрамо да је неколико наших момака заслужило да буде проглашено за најбољег играча. Знамо какво благо имамо овде и не треба нам потврда Фифе за тако нешто. Папир на коме ће писати како је најбољи тај и тај нама не би много значио", рекао је Милошевић новинарима у Старој Пазови.

За најбољег играча турнира проглашен је репрезентативац Малија, Адам Траоре.

Милошевић је посебно захвалио играчима и селектору Вељку Пауновићу.

"Честитам момцима, селектору и стручном штабу на свему што су показали, они су своје квалитете подредили тиму. Хвала им у име свих нас, грађана државе, за све што су приказали на терену и ван њега. Заслужено су освојили титулу и играма и понашањем, и то је важније од овог пехара. То је изузетно тешко постићи", истакао је Милошевић.

Он је рекао да су српски играчи "гинули један за другог", вођени на маестралан начин од стране стручног штаба и селектора.

Директор млађих селекција ФСС-а Митар Мркела сматра да је неопходно сачувати генерацију која је тријумфовала на Новом Зеланду.

"У фудбалу нису најважније персоналне промене, већ да сачувамо ову генерацију и изнедримо нову, која ће такође бити првак света. Потребно је јединство, као оно које смо имали на Новом Зеланду", рекао је Мркела.

Мркела је посебно захвалио председнику ФСС-а Томиславу Караџићу и генералном секретару Зорану Лаковићу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару