Жреб за ЛЕ

Звезду чека далек пут у Казахстан и дуел са Каиратом!

Фудбалери Црвене звезде започеће европску кампању против казахстанске екипе Каирата из Алматија у првом колу квалификација за Лигу Европе. Уколико елиминише Каират, Звезда ће у другом колу кавлификација играти против бољег из дуела Алашкерт (Јерменија) - Сент Џонсон (Шкотска). Божовић: Добили смо најтежег могућег протиника.

На извлачењу парова у Ниону, црвено-бели су "спојени" са екипом Каират из Алматија, вероватно најтежим противником од могућих.

Први меч изабраници Мидрага Божовића играће на стадиону "Рајко Митић" већ 2. јула, а реванш је на програму недељу дана касније у далеком Казахстану.

Са представником Казахстана, Црвена звезда се састала у сезони 2002/03 у оквиру квалификација за Куп Уефа, и славила је укупним резултатом 5:0.  

Божовић: Добили смо најтежег могућег протиника

Тренер Звезде Миодраг Божовић оценио је да су црвено-бели добили једног од најтежих противника у првом колу квалификација.

"Морали смо с неким да играмо, и добили смо можда и најтежег од свих противника. Казахстански фудбал је у успону и доста улажу у овај спорт. Упркос томе, учинићемо све што је у нашој могућности да прођемо даље", рекао је Божовић за клупски сајт.

Звезда ће 2. јула бити домаћин у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу Европа, док ће се реванш играти седам дана касније у Алматију.

"Не знам да ли је боље што смо у првој утакмици домаћини... Нема ту правила. Можда би било боље да смо прву играли тамо, па реванш код куће, али тако је, како је. Каират има и ту предност, јер су у такмичарском ритму, сезона им је у току, док ми тек почињемо сезону, али шта да се ради, као што сам и рекао, учинићемо све да прођемо даље", казао је Божовић.

Максимовић: Звезда не сме да потцени Каират

Српски фудбалер Немања Максимовић рекао је данас да Црвена звезда не сме да потцени ривала.

"Каират је добар клуб, требало би озбиљно да се схвати. Звезда не сме да потцени противника, мораће озбиљно да се припреми. Стварно имају добре странце, поготово центарфора Гоуа, који је дао много голова, а и годинама је играо у Турској и Русији", рекао је Максимовић, који наступа за казахстанску Астану.

Максимовић је са омладинском репрезентацијом Србије освојио Светско првенство, где су му саиграчи били Марко Грујић, Вукашин Јовановић и Филип Манојловић из Црвене звезде.

Фудбалери Црвене звезде опрезни су оценама о предстојећим дуелима са Каиратом.

"Прву утакмицу играмо на нашем стадиону, и потрудићемо се да одиграмо добро, остваримо добар резултат, и потом у Казахстан отпутујемо мирни", био је јасан Петар Орландић.

Душан Анђелковић је био нешто одређенији, с обзиром да познаје неколицину фудбалера Каирата.

"Каират је можда и најтежи противник из ове групе, али ми смо Црвена звезда и самим тим смо фаворити. Што се тиче нашег противника, у казахстански фудбал се много улаже у последње време и клубови им напредују. Познајем тројицу играча, а двојица су играла са мном. То су шпиц, Џерард, и Исаел, Бразилац, озбиљан играч. Верујем да имају и пар добрих странаца. Искрено, нема много разлике у томе да ли прво играмо код нас или у гостима, али можда је и добро што ћемо сезону почети пред нашим навијачима", сматра Анђелковић. 

ФК Каират је основан 1954. године и домаћин је на стадиону "Централни", који прима око 24.000 људи.

Прошле сезоне, Каират је завршио на трећој позицији у казахстанској првој лиги.

Прошле сезоне су први пут прошли прво коло квалификација, избацивши албански Кукеши, али су већ у другом колу испали од данског Есбјерга.

Друго коло доноси пут у Јерменију или Шкотску 

Сат и по након извлачења за прво коло, Црвена звезда је сазнала и евентуалне противнике у другом колу квалификација Лигу Европе - то ће бити јерменски Алашкерт или шкотски Сент Џонсон.

Утакмице 2. кола квалификација на програму су 16. и 23. јула.  

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару