Читај ми!

"Орлићи" стигли у Београд

Омладинска репрезентација Србије, која је на Новом Зеланду освојила прво место на Светском првенству за фудбалере до 20 година, допутовала је у Београд.

12.00 - Почела је конференција за штампу у Кући фудбала у Старој Пазови... 

08.30Капитен репрезентације Предраг Рајковић за РТС је изјавио да екипа још није свесна шта је урадила. Он се захвалио саиграчима и стручном штабу и апострофирао да је победио тимски дух.

08.27 - После кратког задржавања на аеродрому, наши репрезентативци ће се упутити ка Кући фудбала у Старој Пазови, где ће у 12.00 часова бити одржана конференција за штампу.

08.20 - Шампиони света су изашли пред новинаре, родбину и пријатеље на Аеродрому "Никола Тесла".

"Дајте Бразил да се играмо", орило се из грла наших златних фудбалера.

Затим су заједно са присутнима запевали: "Играј и победи, поносно се врати, донеси кући злато што се злати." 

Авион који је превозио освајача Мундијалита дочекан је свечаним поздравом, воденим луком, који се у ваздухопловству користи у изузетним приликама, односно када се указује највиша почаст.

Након обраћања новинарима, светски прваци ће се одмах запутити у Спортски центар Фудбалског савеза Србије. У Стaрoј Пaзoви ће бити уприличена кoнференцијa зa нoвинaре, као и свечaнa церемoнијa на којој ће председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић поздравити златну експедицију.

Остaли детaљи прoгрaмa дoчекa биће сaoпштени тoкoм кoнференције зa медије.

Оно што је познато јесте да ће грађани имати прилику да испред Скупштине града Београда поздраве момке уз које су се недељама будили са осмехом.

Програм испред Старог двора почиње у 19.00 часова, а очекује се да ће фудбалери, у отвореном аутобусу, стићи око 20.00 часова.

Селекција Србије коју чине фудбалери рођени 1995. године и касније Светско првенство на Новом Зеланду почела је поразом од Уругваја. Потом су у групној фази побеђене селекције Малија и Мексика, да би у нокаут фази такмичења "орлићи" били бољи од Мађарске, Сједињених Америчких Држава, поново Малија и на крају од Бразила.

Занимљиво, у све четири утакмице играни су продужеци. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару