Рајковић: Тим са једним срцем!

Предраг Рајковић, најбољи голман Светског првенства, једва чека славље у Београду и открива тајну успеха - ми смо један тим са једним срцем. Тимски дух нас је водио до титуле у финалу против невероватно јаког Бразила, објаснио је Рајковић.

Голман и капитен омладинске репрезнтације Србије Предраг Рајковић открио је да је од почетка Светског првенства на Новом Зеланду веровао да његова екипа може до титуле и истакао да су "орлићи" стигли до трофеја јер су "тим с једним срцем".

"Искрено, веровао сам од самог почетка. Знао сам да можемо да постигнемо нешто велико на Новом Зеланду. Био сам убеђен да то можемо, нисам сумњао ни у једном тренутку", рекао је Рајковић за сајт Фифе.

Омладинска фудбалска репрезентација Србије освојила је данас титулу првака света, пошто је у финалу Светског првенства на Новом Зеланду, после продужетака, победила Бразил са 2:1.

"Као што можете и да замислите, у свлачионици је журка, али права прослава ће бити тек кад се вратимо за Београд. Ово је остварење сна за све нас. Ово је титула која много значи мојој земљи. Немамо појма шта нас чека кући, али верујемо да ће бити нешто велико", казао је Рајковић.

На питање шта је тајна успеха српске репрезентације, Рајковић је навео: "То је врло једноставно - ми смо тим с једним срцем. То је био наш мото од почетка".

Он је рекао и да верује да је његовој екипи у данашњем финалу помогло и то што је у сваком мечу нокаут фазе морала да пролази кроз продужетке.

"Тако да смо научили да се носимо с притиском. Наравно, ту је и наш тимски дух који нас је и довео до титуле против невероватно јаког Бразила", казао је голман српске репрезентације.

Рајковић је проглашен и за најбољег чувара мреже на шампионату света.

"Награда ми много значи, али она припада целом тиму из простог разлога јер је никад не бих освојио да није њих", рекао је Рајковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару