Читај ми!

Чудни су путеви фудбалски

Француски фудбалер Андре Пјер Жињак на прагу је изненађујућег (благо речено) трансфера из Марсеља у мексички Тигрес из Монтереја.

Жињак, коме је истекао уговор са француским прволигашем, већ се спрема да прође лекарске прегледе у Монтереју, где је стигао са породицом.

"Жињак стиже на лекарске прегледе", саопштио је мексички клуб на Твитеру.

Двадесетдеветогодишњи нападач постигао је протекле сезоне 21 гол у Лиги 1.

Он је за репрезентацију Француске на 21 утакмици дао пет голова.

Како преносе медији у Мексику, Жињак ће потписати трогодишњи уговор вредан 3,5 милиона евра по сезони, уз опцију продужења уговора на још једну годину.

Жињак је показао врхунски таленат током три сезоне проведене у Тулузу – у периоду од 2007. до 2010. године, када је постигао 34 гола, пре него што је прешао у Марсељ, за који је дао 59 голова на 154 утакмица.

Након сјајне сезоне под тренером Марселом Бијелсом, многи клубови су стајали у реду за Жињаком, међу којима су Лион, Галатасарај, Њукасл и Вест Бромвич Албион, али је он изабрао мексички Тигрес, који се квалификовао у полуфинале Копа либертадорес, у којем ће се састати са бразилским Интернасионалом из Порто Алегреа.

Мексичка лига је свакако врло квалитетна, у њу се доста улаже и у њој се игра врло добар фудбал. У крајњој линији, увек даје велики број фудбалера на Светском првенству, и то, наравно, не искључиво Мексиканаца.

Међутим, она није позната као дестинација фудбалера из Европе, посебно не оних који су у најбољим играчким годинама (што Жињак свакако јесте). Њен маркетиншки потенцијал је велики, али није већи од МЛС лиге у САД, или можда јапанске Џеј лиге. Због свега тога је прелазак Жињака један од сигурно најнеобичнијих трансфера које ћемо видети овог лета...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару