Голови са утакмице Србија - Немачка

Млади фудбалски репрезентативци Србије поручили су да су задовољни ремијем против Немачке (1:1) на Европском првенству, али и да остаје жал због неосвајања сва три бода.

Србија је на старту шампионата у Чешкој за играче до 21 године ремизирала са Немачком, а стрелац гола за екипу Младена Додића био је Филип Ђуричић.

"Почели смо утакмицу баш како смо желели, на време дали гол, контролисали игру потпуно. Истина је да смо можда могли до победе, али трудим се да не размишљам много о томе јер смо добро играли и дошли до доброг резултата на крају", рекао је Ђуричић.

Он је истакао да је задовољан нерешеним резултатом против тима који важи за једног од главних фаворита за освајање турнира.

"Да нам је неко пре утакмице понудио 1:1 против Немачке, прихватили бисмо сигурно. Истина је да смо стали после искључења њиховог играча, што можда неког може да чуди, али уморили смо се током 70 минута тркачког парирања Немачкој. Да је ова екипа играла чешће заједно, вероватно би имала и решење за такве ситуације. Овако, требало би да будемо задовољни, да се добро одморимо и припремимо се за Чешку", навео је везиста Бенфике, који је проглашен за најбољег актера дуела.

Капитен Горан Чаушић истакао је да његов тим није искористио прилике како би дошао до тријумфа.

"Имали смо шансе које нисмо искористили, али задовољни смо бодом. Надамо се да ћемо против Чешке и Данске доћи до бољег резултат и проћи у полуфинале. Мало смо пали са снагом у финишу јер смо много претрчали, истрошили смо се до момента кад је искључен немачки играч. Знали смо квалитет немачке селекције, сјајни су, али не као Шпанија коју смо упознали и елиминисали у баражу".

Задовољство нерешеним исходном није крио дефанзивац Александар Пантић.

"Одиграли смо добру утакмицу против вероватно најбоље екипе на овом Европском првенству. На време смо дали гол, потом се мало отворили и дозволили себи да наивно примимо гол. Било је мањих потешкоћа, али на крају можемо да будемо задовољни. Сада се окрећемо утакмици против Чешке", закључио је Пантић.

Фудбалери Србије наредни меч играју против домаћина Чешке у суботу од 18 сати.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару