Пауновић: Лавови са срцем победника!

Вељко Пауновић каже да Србија може бити поносна на момке који, у њеном дресу, наступају на Новом Зеланду. Имају карактер као челик и срце победника, рекао је Пауновић. Максимовић: Срце ће ми искочити. Антонов: Сузе ми саме иду колико сам срећан.

Селектор фудбалске репрезентације Србије за играче до 20 година Вељко Пауновић рекао је да су његови играчи "лавови" и "прави хероји", после пласмана у четвтфинале Светског првенства на Новом Зеланду.

"Србија има двадесет једног лава, ови момци јесу лавови, истински хероји. Они имају карактер као челик и срце победника и то нас је овог пута довело до победе. Сигуран сам да се цела држава поноси њима, као што сам и ја поносан што тренирам такве мајсторе фудбала, истинске шампионе", рекао је Пауновић за сајт Фудбалског савеза Србије.

Фубалери Србије пласирали су се у четвртфинале Светског првенства на Новом Зеланду пошто су после продужетака победили Мађарску са 2:1.

"Спремали смо се за овако тешку утакмицу, притисак је био велики и знали смо да ће Мађарска бити паклено тежак ривал. У претходним утакмицама уложили смо огроман напор и то се осетило у нашој игри, наишли смо на врло мотивисаног противника, добро организованог", рекао је Пауновић.

"Промашили смо неке шансе, после нас је стигла казна, али смо показали херојски карактер и то је оно што дуже време краси ову генерацију. Играчи су положили испит зрелости, ово су велике победе од којих се расте. Идемо даље, још нисмо рекли све што имамо на Новом Зеланду", рекао је Пауновић.

Пауновић је навео да је увек веровао у Ивана Шапоњића, али да не може да издвоји ниједног играча.

"Иван је све утакмице на Првенству одиграо одлично и наравно да сам срећан што је велики труд материјализован голом. Али, не могу никога да издвојим, момци су били фантастични, нису губили наду ни када смо остали са играчем мање. Веровали смо да неће доћи до пенала, да ћемо славити. Окрећемо се наредном противнику", рекао је Пауновић.

Иван Шапоњић верује да је Србија заслужено у четвртфиналу и да има велику шансу за успех на турниру.

"Имао сам добар осећај када сам улазио у игру, веровао сам да могу да постигнем гол, који чекам већ неко време. Ово је гол моје и наше велике радости, сигурно га никада нећу заборавити. Заслужили смо да се радујемо, бољи смо тим од Мађара, међутим, у утакмици је све могуће. Они су играли најбоље што умеју, били су на корак од победе, али срећа је била на нашој страни", рекао је Шапоњић.

Немања Максимовић каже је да је екипа показала победнички карактер.

"Срце ће ми искочити после овакве победе. Срећа је била уз нас, али смо је и заслужили. Сјајан смо тим, феноменална група која никад не одустаје. Мађарска нас није изненадила, али је одиграла тактички феноменалну утакмицу, добро су нас анализирали и затворили све прилазе голу. Нисмо искористили неке одличне шансе, затим нас је пореметио погодак, али нисмо губили веру до последњег тренутка и то нам се вратило. Показали смо карактер победника и ушли међу осам најбољих репрезентација на свету. То је диван осећај", рекао је Максимовић.

Немања Антонов сматраје да је Србија јаком вољом успела да победи Мађарску.

"Ушли смо мало успавано у утакмиу, можда нас је сасекао притисак и важност утакмице. Како је меч одмицао Мађари су се подизали, а ми смо улазили у нервозу. Уместо да поведемо, примили смо гол директно из тог напада и било је тешко вратити се, али показали смо да имамо вољу као планина. Постићи два поготка, један у надокнади времена, а други у 118. минуту, са играчем мање, могу само велике екипе. Ми то дефинитивни јесмо. Сузе ми саме иду колико сам срећан", рекао је Антонов.

Фудбалер Милан Гајић искључен је у завршници регуларног дела и неће играти у четвртфиналу против САД.

"Било је тешко на терену, а чини ми се много теже када сам финиш одгледао са трибина. Бог нас је погледао и наградио за сав труд до сада. Имамо велики карактер и срце шампиона. Мађарска ме није изненадила, очекивао сам овакав дуел, били су дисциплиновани, играли су мушки, жестоко. Ипак, нисам веровао да ће бити оволико тешко, али и раније смо знали да се вратимо у завршници и то краси ову генерацију. Жао ми је што нећу моћи да помогнем у четвртфиналу, али добро ћу се спремити за завршне утакмице", додао је Гајић.

После 15 дана у Данидину, стручни штаб и репрезентатвци ће сутра ујутро отпутовати за Окланд, где ће се у недељу играти утакмица са селекцијом САД.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару