Читај ми!

Представљен Јевтовић, Милинковић најављује још појачања

Марко Јевтовић је био један од најтраженијих играча у Србији, али, како сам каже, од почетка је једино желео да постане део Партизана. Наравно, долазак младог везисте није једини који се очекује у табору шампиона у наредним седмицама.

Нови фудбалер Партизана Марко Јевтовић рекао је да је "изабрао срцем", када је одлучио да из Новог Пазара пређе међу црно-беле и да је свестан обавеза играња у том клубу.

"Пресрећан сам, дошао сам у клуб који доминира у српском фудбалу скоро деценију. Велика ми је част, још већа обавеза и свестан сам тога, али сам спреман на то. Од првог дана када сам почео да тренирам био ми је сан да једног дана обучем дрес Партизана", рекао је Јевтовић на конференцији за новинаре у Београду.

Јевтовић је потписао четворогодишњи уговор са Партизаном и носиће дрес са бројем 21.

"Било је по медијима информација да су други клубови заинтересовани. Неки су можда давали и више, али ја могу да захвалим свом агенту који ми је дозволио да изаберем срцем. Чим сам сазнао да постоји интересовање Партизана, знао сам шта желим", рекао је Јевтовић.

Он је додао да не воли да себи поставља превелике циљеве и да му је за сада жеља да се што боље спреми и добро одигра прву сезону у црно-белом дресу, али и да се нада да ће се што пре изборити за место у првом тиму.

На питање да ли навијачи од њега можда очекују да буде нови Никола Дринчић, Јевтовић је навео да је свестан очекивања навијача и притиска који носи дрес Партизана, али да једино може да обећа да ће на свакој утакмици и сваком тренингу давати све од себе.

Марко Јевтовић је раније играо и за кулски Хајдук и Динамо из Москве, а прошао је омладинску школу Земуна.

Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је да је задовољан доласком Јевтовића.

"Ради се о врло талентованом играчу, чији је квалитет пре Партизана препознао и Динамо из Москве. Реч је о врло интересантном профилу играча који много подсећа на љубимца 'гробара' Радосава Петровића", рекао је Милинковић и додао да се нада да ће неке ствари када је у питању прелазни рок врло брзо бити познате.

Тренер српског шампиона навео је да су приоритети леви штопер и нападач, а упитан да ли је потребан и леви бек, Милинковић је рекао да Марко Ломић неће доћи у Хумску.

"Ломић неће доћи. Има велики уговор са Мордовијом. Што се тиче позиције левог бека, имамо Немању Петровића и Мирослава Богосавца и верујем да обојица имају и потенцијал и квалитет да играју за Партизан. Ако се испостави другачије, реаговаћемо, дуг је прелазни рок", рекао је он.

Милинковић је додао да клуб тренутно преговара са неколико странаца, али да су ти разговори компликовани.

"Јесмо заинтересовани за играча Белененсеша Брандаа, верујемо да је то играч који би донео квалитет Партизану, али се његови услови из дана у дан мењају", рекао је он.

У овом прелазном року Партизан је напустио Никола Дринчић, који је отишао у Макаби из Хаифе. Владимиру Волкову и Саши Марковићу су истекли уговори. Говорећи о Дринчићу, Милинковић је рекао да је клуб желео да га задржи.

"Николи је понуђен уговор на три године, постојала је жеља да настави са нама, али су се појавиле нове понуде и ту је дошло до раскорака. Нема сумње да нам је много значио, сви ћемо памтити голове против 'вечитог' ривала. Остаје ми само да му пожелим много здравља, успеха и среће", рекао је Милинковић.

Упитан да ли овај тим Партизана са новим играчима може да направи искорак у Европи, Милинковић је рекао да ће о амбицијама моћи да прича када буде видео којим тимом располаже.

"Жеље постоје, видећемо шта ћемо реализовати од тога. Жеља нам је да направимо конкурентну екипу, не само у домаћем шампионату већ и у Европи", рекао је Милинковић.

Пре Јевтовића, у Партизан је из Напретка дошао Никола Трујић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару