Хал испао, Њукасл опстао, брука Ливерпула

Фудбалери Њукасла играће у Премијер лиги и наредне сезоне, пошто су победили Вест Хем са 2:0 (0:0) у утакмици последњег кола енглеског првенства. У Чемпионшип се селе Квинс Парк Ренџерс, Барнли и Хал, Ливерпул се обрукао против Стоука – 1:6.

Њукаслу је тријумф над лондонски тимом био неопходан како не би зависио од других резултата, што је и учинио головима Мусе Сисока у 54. и Јонаса Гутјереза у 88. минута, после чега је почело славље на Сент Џејмс Парку.

Хал није успео да тријумфује иако је од 77. минута имао играча више јер је црвени картон добио Маруан Фелаини, али и да је забележио три бода не би опстао у Премијер лиги.

Нови шампион Премијер лиге, лондонски Челси се победом опростио од својих навијача, пошто је се 3:1 савладао Сандерленд.

Голове за Челси постигли су Дијего Коста из једанаестерца у 37. минуту и Лоик Реми у 70. и 88. минуту, док је једини погодак за Сандерленд постигао Стивен Флечер у 26. минуту.

Екипа Жозеа Мориња је сезону завршила са 87 бодова, док је Сандерленд на 16. месту са 38 бодова. 

Највеће изненађење кола приредили су фудбалери Стоука јер су декласирали Ливерпул са 6:1. Домаћи састав није познат као тим који постиже доста голова, али данас је посебно расположен био у првом полувремену када је дао пет погодака.

Мрежу "црвених" начео је Маме Диуф головима у 22. и 26. минуту, голеаду је наставио Джонатан Волтерс четири минута касније, док су се до полувремена у стрелце уписали и Чарли Адам и Стивен Н'Зонзи.

Једини гол за Ливерпул постигао је, у свом последњем мечу за екипу са Енфилда, капитен Стивен Џерард у 70. минуту, а коначан резултат поставио је Питер Крауч четири минута пре краја меча.

Ливерпул је сезону завршио на шестом месту на табели са 62 бода, а Стоук је девети са 51 бодом. 

У осталим утакмицама Лестер је на свом терену победио Квинс Парк Ренджерс са 5:1, Арсенал је на Емирејтсу победио Вест Бромвич са 4:1, а Манчестер сити победио је Саутемптон као домаћин са 2:0.

Кристал Палас је победио на свом терену Свонси са 1:0, а истим резултатом Тотенхем је у Ливерпулу победио Евертон, а Барнли у Бирмингему Астон Вилу.

Из Премијер лиге, шампион Челси ће играти у Лиги шампиона, а директан пласман у то такмичење изборили су другопласирани Манчестер сити и трећепласирани Арсенал.

У квалификацијама за то елитно такмичење играће Манчестер јунајтед који је четврти. У Лиги Европа играће петопласирани Тотенхем, а Ливерпул са шестог места иде у квалификације за то такмичење.

У Премијер лигу улазе Бормаут и Вотфорд, као и победник дуела између Норича и Мидлсбороа.

Резултати и стрелци 38. кола:

Њукасл - Вест Хем 2:0 (Сисоко 54, Гутјерез 85)
Хал - Манчестер јунајтед 0:0
Арсенал - Вест Бромвич Албион 4:1 (Волкот 4, 14, 37, Вилшер 17. - Меколи 57)
Астон Вила - Барнли 0:1 (Ингс 6)
Челси - Сандерленд 2:1 (Коста 37. пен, Реми 70, 88. - Флечер 26)
Евертон - Тотенхем 0:1 (Кејн 24)
Стоук - Ливерпул 6:1 (Дијуф 22, 26, Валтерс 30, Адам 41, Н'Зонзи 45, Крауч 87. - Џерард 70)
Манчестер сити - Саутемптон 2:0 (Лампард 31, Агуеро 88)
Кристал Палас - Свонси 1:0 (Шамак 57)
Лестер - КПР 5:1 (Варди 16, Олбрајтон 43, Уљоа 51, Камбијасо 52, Крамарић 86. - Остин 58)

Табела: Челси 87 бодова, Манчестер сити 79, Арсенал 74, Манчестер јунајтед 69, Тотенхем 64, Ливерпул 62, Саутемптон 60, Свонси 56...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи