Напредак у баражу, Лазовић се опростио победом, реми у Чачку

Након тридесет одиграних кола завршено је такмичење у Јелен Суперлиги Србије. Спартак се победом у последњем колу спасао баража, у којем ће играти крушевачки Напредак. Звезда победила Младост (3:1) на опроштају Дарка Лазовића, а Партизан ремизирао у Чачку са Борцем (3:3).

Фудбалери Напретка играће у баражу за опстанак у Супер лиги Србије, пошто су у Крушевцу изгубили од Рада са 2:3, у утакмици последњег 30. кола.

Рад је повео у шестом минуту голом Милоша Станојевића, а вођство је дуплирао Владимир Родић у 27. минуту. Напредак је смањио у 33. минуту преко Ибрахима Мамаме Ндиајеа, а два гола предности "грађевинарима" донео је Матија Љујић у 55. минуту. Коначан резултат поставио је Марко Пауновић у 61. минуту.

Напредак је тако сезону завршио на 14. месту на табели које води у бараж са трећепласираном екипом из Прве лиге Србије - Металцем. Ти мечеви су на програму 27. и 31. маја.

Екипа из Крушевца има је сезону завршила са 31 бодом, а Рад на шестом месту са 43 бода.

Пре последњег кола и Спартак је покушавао да избегне пласман у бараж, а то му је успело победом на домаћем терену против Чукаричког.

Победоносни гол за домаћи тим постигао је Андреј Мркела у 24. минуту. Он је после асистенције Ђорђа Ивановића, обишао противничког голмана и без проблема послао лопту у празну мрежу.

Лазовић се победом опростио од Звезде

Фудбалери Црвене звезде победом су завршили ову сезону, пошто су у Београду победили Младост из Лучана са 3:1, у 30. колу Супер лиге Србије.

Утакмица која је одиграна пред око 8.000 навијча није имала никаквог такмичарског значаја. Звезда је већ раније обезбедила друго место, док Младост није могла да испадне, нити да иде у бараж.

Ово је била утакмица на коме се домаћи терен опростио од тренера Ненада Лалатовића, као и фудбалера Дарка Лазовића, коме је ово био последњи меч за црвено-беле, пошто на крају сезоне иде у Ђенову.

Лазовић је у овој утакмици носио капитенску траку око руке, а њему је пре почетка меча председник клуба Светозар Мијаиловић уручио урамљен Звездин дрес са његовим бројем осам, а преко видео-бима је емитован кратак филм захвалности.

Ова утакмица ће остати упамћена и по томе што је Звезда први пут у новијој историји у протоколу имала само 15 играча, односно само четворицу на клупи за резерве. Лука Јовић је повређен, а Предраг Рајковић, Марко Грујић и Вукашин Јовановић су отишли на Нови Зеланд са младом репрезентацијом.

Ривали су због свега тога одиграли отворен и релативно узбудљив за домаће прилике. Голове за Звезду постигли су Петар Орландић у 25. и 45. минуту, као и Саша Стојановић у 90. Стрелаз за Младост о је Јевген Павлов у 34. минуту.

Младост је најбољу прилику у првом полувремену имала у 24. минуту, када је Предраг Живадиновић из слободног ударца погодио стативу.

Ефикасан реми Борца и Партизана у Чачку

Фудбалери Борца и Партизана одиграли су у Чачку нерешено 3:3 у утакмици последњег, 30. кола Супер лиге Србије.

Партизан је још раније обезбедио титулу шампиона, 26. у клупској историји, а сезону је завршио са 71 бодом, док је Борац на 13. месту са 33 бода.

Партизан је на данашњем мечу повео у 15. минуту, а добру акцију црно-белих завршио је Предраг Лука. После доброг центаршута са десне стране шутирао је Никола Нинковић, његов шут је одбранио голман Борца, али је на одбијену лопту натрчао Лука и са неколико метара спровео је у гол.

Десет минута касније Борац је изједначио. Огњен Ожеговић је избио сам пред Живка Живковића и без већих проблема поравнао резултат. Међутим, само минут касније Партизан је поново повео, пошто је грешку домаћих играча искористио Ненад Маринковић и лобовао голмана Борца Владимира Бајића.

На самом почетку другог дела игре Борац је поново стигао до нерешеног резулатата, а стрелац у 49. минуту био је Ђуро Зец на асистенцију Ожеговића.

У 56. минуту Борац је стигао до преокрета, пошто је мрежу Партизана затресао Миљан Мутавджић. После акције Стефана Живковића по левој страни, уследио је центаршут, лопту је прво закачио Марио Маслаћ, да би на њу потом натрчао Мутавджић и послао је у гол.

Шампион Србије је до бода у Чачку стигао у 79. минуту. Маслаћ је у казненом простору оборио Немању Петровића, а сигуран извођач једанаестерца био је Петар Грбић.

Овако је протекао последњи дан сезоне у Суперлиги: 

19.05 - Завршени су мечеви последњег, 30. кола Јелен Суперлиге Србије. Ево комплетних резултата:

Борац - Партизан 3:3
(Ожеговић 25, Ђуро 49, Мутавџић 56 - Лука 17, Маринковић 26, Грбић 80п)

Црвена звезда - Младост 3:1
(Орландић 26, 45+3, Стојановић 90+3 - Павлов 33)

Јагодина - ОФК Београд 5:3
(Мартиновић 9, Савковић 9, 23, Џурић 28п, Антонијевић 53 - Дуронић 65, Зарубица 70, Матовић 86)

Напредак - Рад 2:3
(Ндиаје 39, Пауновић 61 - Станојевић 6, Родић 27, Љуљић 56)

Нови Пазар - Доњи Срем 2:0
(Русмир 27, Костић 90+2)

Спартак - Чукарички 1:0
(Мркела 24)

Војводина - Раднички Кг 3:1 
(Новаковић 35, Иванић 53, Стојановић 83 - Стевић 89)

Раднички Ниш - Вождовац 0:0 

17.47 - Полувреме, резултати: 

Борац - Партизан 1:2, Црвена звезда - Младост 2:1, Јагодина - ОФК Београд 4:0, Напредак - Рад 1:2, Нови Пазар - Доњи Срем 1:0, Раднички Ниш - Вождовац 0:0, Спартак - Чукарички 1:0, Војводина - Раднички 1923 1:0.

17.00 - Почели мечеви последњег кола првенства Србије, играју:

Борац - Партизан, Црвена звезда - Младост, Јагодина - ОФК Београд, Напредак - Рад, Нови Пазар - Доњи Срем, Раднички Ниш - Вождовац, Спартак - Чукарички, Војводина - Раднички 1923.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи