Читај ми!

"Велики Сем": Има ли ко софистициранији од мене?

Њему су навијачи Вест хема желели да виде леђа пре свега неколико месеци. Данас се "куну" у њега. Он је утакмице водио са трибина преко микрофона. Сем Алардајс, или "велики Сем", верује да не постоји софистициранији тренер у Премијер лиги.

Тренер Вест хема Сем Алардајс рекао је да у енглеској фудбалској Премијер лиги нема софистициранијег тренера од њега.

"Не мислим да је остао иједан тренер у лиги који је софистициранији од мене. Не покушавам да на овај начин критикујем колеге, али само је Арсен Венгер овде дуже од мене. Добар сам исто колико и било који други тренер у лиги", рекао је 60-годишњи Алардајс, чији је Вест хем тренутно осми на табели, а вечерас игра у гостима против Саутемптона.

Менаџер Арсенала Арсен Венгер је на челу тог тима од 1996. године, док је Алардајсов први посао у Премијер лиги био Болтон 2001. 

Алардајс је био под великим притиском прошле сезоне, али је успео да преокрене тим и оствари боље резултате.

Он је критиковао тренера Манчестер јунајтеда Луја ван Гала након суботњег ремија због тактике дугих лопти, а његовог противника вечерас води још један Холанђанин, Роналд Куман.

"Они су можда стекли више искуства у иностранству, Ван Гал, Куман и други, али у овој земљи и са њиховим искуством, не мислим да је било који други тренер у позицији да буде софистициранији од мене", рекао је нескромни Алардајс.

"Велики Сем" је раније умео да гледа утакмицу с трибина, а да упутства издаје микрофоном.

"Та сложеност долази из времена проведеног на послу и тога колико искуства стичете на послу и колико желите да научите и да пратите најновије ствари. То је оно што је ново у фудбалу, шта је на следећем нивоу, како да се то пронађе и примени на клуб. Ја сам увек био склон томе. Никад нисам стајао мирно и вероватно сам зато и даље овде, тренер у Премијер лиги у последњих 13-14 година", рекао је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару