Николић: Жао ми је Пантића, али клуб је изнад свих!

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је да му је жао што Данило Пантић неће путовати са екипом у Турску на припреме и додао да млади играч највише губи у овој ситуацији. Ћирић: Менаџери праве проблеме, Пантић одбио уговор.

Пантић, који је био близу преласка у Челси, остаће у Београду, јер је одбио да потпише нови уговор.

"Жао ми је због Пантића, није добро за њега, клуб и српски фудбал. Ипак, Партизан мора да покаже чврстину и нико не сме да буде изнад клуба, па чак и по цену финансија. Морамо да поступимо одлучно, а Пантић је испуштен још пре мог доласка, када је био суспендован шест месеци. За њега би било најбоље да одигра још две сезоне у Партизану и пређе у велики клуб, а не да се "вуцара" по позајмицама. Ипак, одлуку су донели он, агент и његова породица", рекао је Николић новинарима у СЦ "Телеоптик".

Николић је рекао да је задовољан зимским прелазним роком, који је највероватније завршен што се тиче долазака.

"Мало касније смо довели појачања, али смо ангажовали оно што нам је потребно. Једино смо могли да доведемо играча за будућност, што је тешко, али не и немогуће. Ова екипа има потенцијал, чак 10 младих играча, али они су садашњост клуба", рекао је Николић.

Он је истакао да би волео да искусни Данко Лазовић остане у Партизану, иако има понуде других клубова.

"Сваким даном сам срећан што је Данко са нама, он је веома драгоцен за тим, чини све да остане и клуб би требало да се потруди. Има понуду, али надам се да ће остати", нагласио је Николић.

Партизан је победио Синђелић са 5:0 у пријатељској утакмици на којој је дебитовао бугарски интернационалац Иван Бандаловски.

"Одлучили смо за њега према одређеним параметрима, чини ми се да нисмо погрешили. Биће му потребно време, јер дуго није играо, верујем да ће бити у форми када буде одиграо још неколико утакмица. Мало је незгодно јер он и Балажиц морају да се уклопе у екипу, пошто су тек дошли", навео је Николић и похвалио приступ играча на мечу против Синђелића.

Новинаре је занимало да ли има новости око жалбе на казну Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије, која му је забранила обављање дужности на три месеца због неспортског понашања на утакмици са Новим Пазаром.

"Жалба је давно упућена, прошли су празници, ваљда ће ускоро одговорити. Добио сам јасне ингеренције шта треба да радим, нисам правник, али могу да водим екипу у пријатељским утакмица, мада свашта може да се деси у Србији", поручио је Николић.

Фудбалери Партизана у петак одлазе у турски Белек на другу фазу припрема за пролећни део сезоне.

Ћирић: Менаџери праве проблеме, Пантић одбио уговор

Спортски директор Партизана Драган Ћирић рекао да је клуб учинио све да настави сарадњу са Данилом Пантићем, али да талентовани млади фудбалер није био вољан да потпише нови уговор.

"Став клуба је да овако мора да буде, све што се дешава је наслеђено из прошлости. Управа је урадила све што је у њеној моћи, али није успела. Он ће тренирати одвојено до јуна када му истиче уговор", рекао је Ћирић. Он је истакао да клуб има много проблема са менаџерима и оценио да таква ситуација није нормална.

"Са тиме се сусрећем свакоднево, менаџери су неопходни клубу, али не на овај начин. Морамо да сарађујемо, али и да имамо много бољи однос", поручио је Ћирић. Он је рекао да клуб чини све да Данко Лазовић остане у Хумској, упркос понуди коју има из Кине.

"Лазовић је наш, иде са нама на припреме, даћемо све од себе да буде задовољан. Неопходан је тиму и верујем да ће остати", рекао је Ћирић и најавио да ће клуб разговарати са Сашом Илићем, Сашом Марковићем и осталим играчима којима истиче уговор на лето. Према његовим речима Бранко Пауљевић се неће задржати у Партизану, већ ће и други део сезоне провести на позајмици.

Спортски директор црно-белих нагласио је да је задовољан учинком у прелазном року пошто је задржан костур тима, а стигла су појачања на позицијама на којима је то било потребно, међу којима је Словенац Грегор Балажиц.

"Задовољство ми је да представим играча који ће решити дефицитарни проблем у одбрани, он је био жеља стручног штаба и верујем да ће бити право појачање. ЗЗелим му много успеха", поручио је Ћирић.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи