Читај ми!

Кантона: Жао ми је... што га нисам јаче ударио!

Ерик Кантона је те 1995. године осуђен за напад, казна му је била 120 сати друштвено-корисног рада, осам месеци није смео на терен и платио је 30.000 фунти. Ипак, Кантона се не каје, само му је жао што навијача није ударио јаче!

Легендарни фудбалер Манчестер јунајтеда Ерик Кантона се ни после 20 година не каје што је ударио навијача Кристал паласа, већ му је жао га није ударио јаче.

Кантона је у интервјуу за портал 4-4-2 јавно говорио о инциденту по којем је, између осталог, остао упамћен - о кунг-фу ударцу 25. јануара 1995. године на Селхурст парку.

Француз је тог дана на мечу против Кристал паласа (1:1) зарадио црвени картон, после чега је Селхурст парк експлодирао. Навијачи Кристал Паласа су почели да га вређају, а најгласнији међу њима био је Метју Симонс. Кантона се тада затрчао ка њему... Онда је уследио сада већ легендарни ударац, ударац који је обележио његову каријеру.

"Нисам се дочекао на ноге. Зато сам га ударио поново, али га нисам ударио довољно јако. Требало је да га ударим јаче песницом", рекао је Кантона.

Кантона је осуђен за напад, казна му је била 120 сати друштвено-корисног рада, који је одрадио тренирајући млађе категорије Манчестер јунајтеда. Фудбалски савез Енглеске казнио га је са осам месеци забране играња и са 30.000 фунти.

На питање како се осећао када је први пут видео снимке тог инцидента, Кантона је рекао да није гледао те снимке.

"Нисам гледао, јер сам знао шта се десило. Све што сам могао да видим јесу новинари испред моје куће. Моја кућа била је мала, блокирали су ми светлост. Али, ја сам играо тај тренутак на Селхурст парку. Била је то драма и ја сам био глумац. Радим ствари озбиљно, не схватајући себе озбиљно", рекао је Кантона.

Кантона је навео да никад није желео да буде "врхунска особа".

"Радио сам оно што сам хтео. Ако желим да ударим навијача, то ћу да урадим. Ја нисам узор, нисам учитељ, неко ко ће да вам говорити како да се понашате", додао је Кантона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи