Читај ми!

Ирак савладао Иран у лудом мечу!

Утакмица, па још фудбалска, између Ирана и Ирака једноставно мора да буде занимљива. А ова, у четвртфиналу Азијског купа, то је била. Чак и више од тога... Ирак се пласирао у полуфинале Азијског купа након пенала и шест постигнутих голова за 120 минута фудбала.

У убедљиво најдраматичнијем мечу иначе јако интересантног турнира у Аустралији, оба тима су постигла по гол у регуларном току сусрета.

Сардар Азмун је постигао први гол за Иран, пре него што је његов саиграч Мехрдад Поулади искључен неколико минута пре краја првог дела меча.

Ахмед Јасин је донео изједначење Ираку у 56. минуту. У продужетку који је уследио, Јунис Махмуд је довео Ирачане, који су почели да користе истрошеност ривала, у рано вођство.

Међутим, само десет минута касније, Мортеза Пуралиганџи је поравнао резултат, само да би у 116. минуту Диргам Исмаил искористио једанаестерац. Чинило се да је меч одлучен.

Ипак, иранска звезда Реза Гучанеџад најбоље се снашао у гужви у последњим секундама меча и додатно продужио утакмицу.

Драма се наставила и у пенал серији, где су прва два извођача промашила гол. Наредни ударци су били врло високог квалитета, али онда је Вахид Амири погодио стативу. Ирачанину Саламу Шакиру је преостало да одведе свој тим у полуфинале, што је он смиреним шутом и урадио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи