Читај ми!

Барселона у хоризонталним пругама!

Неке ствари не треба мењати. Једноставно, нема потребе поправљати оно што није покварено. Барселона је током 115 година своје историје носила дресове са вертикалним пругама. Кажемо "носила", јер наредне сезоне и то ће се променити. Навијачи нису одушевљени.

Барселонина историја је дуга и веома успешна. Прошло је 115 година од када је Ђоан Гампер основао клуб који је постао симбол Каталоније и града у коме наступа.

За све то време, стилови игре су се мењали (многи заборављају да је пре Ринуса Михелса екипу Барселоне водио и Еленио Ерера, један од најнегативнијих тренера које је овај спорт икада имао), наравно мењали су се и играчи и функционери, али једна свар је остала иста – вертикалне пруге.

Све до сада...

Дресови, чије боје би требало да евоцирају оне које има Базел (Ђоан Гампер је основао и тај клуб), од наредне сезоне ће имати водоравне штрафте, ексклузивно открива догађаје у клубу са Ноу Кампа увек добро упућени Спорт.

Ово изгледа као део шире тенденције све чешћих промена у Блауграни. Клуб је прво одбацио своју дугогодишњу традицију немања спонзора на дресу. „Катар Ервејз" се сада шепури на све три гарнитуре дресова.

Како ће навијачи прегрмети још једну велику промену у идентитету вољеног клуба, остаје да се види.

Спорт је спровео анкету на свом сајту међу присталицама Барселоне и већини њих нови дизајн није баш по вољи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи