Читај ми!

Матић и Морињо се разумеју погледима

Фудбалски репрезентативац Србије Немања Матић рекао је да му је одлична сарадња са менаџером Челсија Жозеом Морињом помогла да ове сезоне игра са много више самопоуздања.

Матић се у јануару вратио у лондонски клуб из Бенфике и одмах постао незамењив у тиму који многи већ сада виде као новог шампиона Енглеске.

"Жозе ми је пуно помогао на пољу самопоуздања. Пред сваку утакмицу ми даје јасне инструкције шта да радим, а понекад не мора ни да каже, само ме погледа и знам шта хоће. Он је велики тренер и надам се да ћу наставити да напредујем у раду са њим", рекао је Матић.

Он је додао да је у Португалији стекао неопходно искуство за играње у Премијер лиги.

"Играо сам у доброј лиги, борио се за титулу, учествовао у Лиги шампиона и финалу Лиге Европе. Овде је, међутим, све на много вишем нивоу и верујем да напорним радом могу да будем још бољи", поручио је Матић.

За разлику од Бенфике, Матић у тиму са Стамфорд бриџа игра много дефанзивиније.

"Раније сам више ишао у напад, али у тиму као што је Челси морам да будем дефанзиван, јер имамо невероватне играче напред. Не могу да се поредим са њима. Задњи везни је моја улога и на то сам тренутно фокусиран", рекао је везиста "плаваца".

Челси игра сјајно ове сезоне, први је у Премијер лиги са 33 бода из 13 мечева, као и у групи Г Лиге шампиона, где има три победе и два ремија.

"Најважније је да играмо добро. На скоро свакој утакимици постижемо доста голова и успешно се бранимо. То нас чини срећним и јаким. Ако можемо да направимо нешто посебно, то ће се видети на крају сезоне", закључио је Матић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи