Читај ми!

Роналдо брани "Златну лопту" од Месија и Нојера!

Нападач мадридског Реала Кристијано Роналдо предводи ужу листу кандидата за освајање признања за најбољег фудбалера света, а конкуренцију ће имати у Лионелу Месију (Барселона) и голману минхенског Бајерна Мануелу Нојеру, објавила је Међународна фудбалска федерација.

Роналдо је са репрезентацијом Португалије на првенству света у Бразилу завршио такмичење у групној фази, али је у дресу шпанског "краљевског клуба" ове године освојио трофеј Лиге шампиона и европски Суперкуп.

Роналдо, прошлогодишњи добитник признања Златна лопта које додељују Фифа и француски часопис "Франс фудбал", главни је фаворит за награду и ове године, укупно трећу у каријери.

Меси није освојио ниједан трофеј, играо је са репрезентацијом Аргентине у финалу Мундијала, и лови своје пето признање за најбољег играча света, а Нојер прво, након што је са репрезентацијом Немачке освојио планетарну титулу и са Бајерном национално првенство и куп.

У ужој конкуренцији за тренера године су Карло Анчелоти, који је са Реалом освојио Лигу шампиона и шпански Куп краља, немачки селектор Јоаким Лев (првак света) и Дијего Симеоне, који је са мадридским Атлетиком освојио шпанску Примеру и био учесник финала Лиге шампиона и Купа краља.

За најбољу фудбалерку године конкуришу Надин Кеслер (Немачка), Марта (Бразил) и Еби Вамбах (САД), а за награду Ференц Пушкаш (најлепши гол) кандидати су Џејмс Родригез (Колумбија), Робин ван Перси (Холандија) и једина фудбалерка међу њима, Иркиња Стефани Роуч.

Традиционална церемонија проглашења победника биће обављена 12. јануара 2015. године у Цириху.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи