Нови гол Ђорђевића, Сампа не зна за пораз

Фудбалери Лација победили су у Риму Сасуоло са 3:2, док је Сампдорија на свом терену победила Аталанту са 1:0 у утакмицама шестог кола италијанске Серије А. Удинезе ја на свом стадиону одиграо нерешено 1:1 са Чезеном, а Ђенова је у самој завршници утакмице дошла до победе од 2:1 над Пармом. Емполи се по први пут радовао у текућој сезони. На свом стадиону били су убедљиви против Палерма (3:0). Фиорентина продужила агонију Интера. Наполи до победе након преокрета.

Лацио је у шестом колу уписао трећу победу у Серији А, а другу узастопну.

Римска екипа до предности је дошла у деветом минуту, када је Стефано Маури затресао мрежу гостију. Репрезентативац Србије Филип Ђорђевић је у 25. минуту повисио на 2:0. Он је тада био највиши у скоку након центаршута Антонија Кандреве са левог бока.

Сасуоло је већ у следећем нападу смањио заостатак преко Доменика Берардија, али је домаћа екипа на полувреме ипак успела да оде са два гола предности, пошто је на 3:1 повисио Кандрева у 36. минуту.

Сасуоло је почетком другог полувремена заиграо офанзивније, а од 49. минута имали су и играча више, пошто је Лорик Цана добио други жути картон, а и уједно скривио једанаестерац, који је реализовао Берарди.

До краја меча и Сасуоло је остао са десеторицом играча на терену, пошто је Федерико Пелусо у 61. минуту добио други жути картон.

Екипа Синише Михајловића, Сампдорија, наставила је са добрим резултатима и остало непоражена и после утакмице шестог кола. Једини гол за тријумф Сампдорије постигао је Маноло Габијадини у 36. минуту.

Ђенова је у гостима у трећем минуту судијске надокнаде времена победила Парму, а одлучујући гол постигао је Алесандро Марти.

Ђенова је претходно дошла до предности у 53. минуту голом Дијего Перотија, а Парма је изједначила преко Масима Коде у 66.

Емполи је остварио прву победу од повратка у најјачи ранг италијанског фудбала, пошто је у шестом колу савладао Палермо са 3:0.

Емполи је до првог тријумфа после три нерешене утакмице дошао головима Масима Макаронеа у четвртом, Лоренца Тонелија у 33. и Мануела Пучијарелија у 64. минуту.

Палермо током целог меча није успео да угрози гол Луиђија Сепеа, док је Емполи имао још неколико прилика да увећа предност.

Фиорентина је победила Интер са 3:0. "Виола" је повела у седмом минуту голом Коума Бабакара који је шутирао са 25 метера, а предност је удвостручио Хуан Квадрадо у 19. минуту још једним ударцем са дистанце, односно са 18 метара.

Коначан резултат поставио је српски фудбалер Ненад Томовић у 76. минуту. Томовићу је ово први гол у дресу Фиорентине, а постигао га је након сјајног соло продора и ударца који Самир Хандановић није могао да одбрани.

Наполи је на свом терену савладао Торино са 2:1. Торино је повео голом Фабија Кваљареле у 14. минуту, али је Наполи преокренуо резултат головима Лоренца Инсињеа у 55. и Хосеа Кајехона у 72. минуту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи