Читај ми!

Ливерпул коначно победио, тријумф Ситија

Фудбалери Ливерпула прекинули су серију од три првенствене утакмице без победе, пошто су на свом терену савладали Вест Бромвич са 2:1 у седмом колу Премијер лиге. Манчестер Сити у гостима савладао Астон Вилу са 2:0.

Ливерпул је повео у самом финишу првог полувремену, када је Адам Лалана покупио пас Џордана Хендерсона, ушао у шеснаестерац и прелепим шутом савладао голмана Бена Фостера.

Вест Бром је изједначио у 56. минуту, када је Дејан Ловрен у свом шеснаестерцу направио фаул. Судија је свирао пенал, а сигуран извођач био је Саидо Берахино.

Само пет минута касније Хендерсон је после асистенције уписао и погодак. Он је примио лопту у шеснаестерцу и мирно је спровео у доњи леви угао гола за 2:1.

Ливерпул сада има 10 бодова и попео се на шесту позицију. ВБА је пао на 13 место са осам бодова. Овим поразом је прекинуо серију од две узастопне победе.

Фудбалери Манчестер Ситија победили су у Бирмингему домаћу Астон Вилу са 2:0 и наставили потеру за водећим Челсијем.

"Грађани" су уз доста муке дошли до нових бодова тек у завршници утакмице на Вила Парку. Вођство Ситију донео је Јаја Туре у 82. минуту, а све дилеме око победника отклонио је Серхио Агуеро шест минута касније.

Заменик капитена репрезентације Србије Александар Коларов одиграо је цео меч у дресу Ситија.

Сандерленд је коначно забележио прву победу ове сезоне, после пет нерешених утакмица и једног пораза, пошто је код куће победио Стоук са 3:1 и попео се на 11. место.

Њукасл је и даље без победе, али је избегао нови пораз, пошто је у гостима одиграо 2:2 против Свонсија.

"Свраке" су у зони испадања, на 18. месту, са само четири бода. Свонси је тренутно избио на четврто место, са бодом више од Арсенала, који сутра иде у госте код Челсија.

Резултати и стрелци у седмом колу:

Хал - Кристал палас 2:0 (Дијаме 61, Јелавић 89)

Лестер - Барнли 2:2 (Шлуп 34, Махрез 41 - Кајтли 39, Валас 90)

Ливерпул - Вест Бромвич Албион 2:1 (Лалана 45, Хендерсон 61 - Берахино 51. пенал)

Сандерленд - Стоук 3:1 (Викам 4, Флечер 23, 75 - Адам 15)

Свонси - Њукасл 2:2 (Бони 17, Раутлиџ 50 - Сисе 43, 75)

Астон Вила - Манчестер сити 0:2 (Туре 82, Агуеро 88)

У недељу:

Манчестер јунајтед - Евертон

Челси - Арсенал

Тотенхем - Саутемптон

Вест Хем - Квинс Парк ренџерс

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи