Читај ми!

Пауновић: Циљ је одбрана титуле

Селектор омладинаца Вељко Пауновић каже да ће његови играчи ићи корак по корак на Европском првенству и да ће се потрудити да одбране трофеј, иако то неће бити нимало лако. Пауновић се захвалио српским тимовима који су допустили играчима да помогну репрезентацији.

Селектор омладинске репрезентације Србије Вељко Пауновић каже да је циљ националног тима на Европском првенству у Мађарској одбрана титуле која је освојена прошле године у Литванији.

Уколико Србија у Мађарској буде међу шест најбољих тимова обезбедиће пласман на Светско првенство на Новом Зеланду 2015. године.

"Било би добро када бисмо имали исте околности као пред прошли шампионат Европе, где нису била велика очекивања и притисак јавности. Желимо да гледамо од меча до меча, што је био модел прошле генерације. Циљ је победа против Украјине, која нам вероватно обезбеђује пласман на Светско првенство, а после тога желимо пласман у полуфинале. Коначан циљ је одбрана титуле на Европском првенству", рекао је Пауновић.

Србија ће први меч на ЕП играти против Украјине 19. јула у Ђеру, потом следе утакмице против Немачке (22. јула) и Бугарске (25. јула).

"Играли смо прошле године против Украјине на турниру 'Стеван Ћеле Вилотић' и лако смо их победили са 2:0, иако смо добар део меча имали играча мање. Од тада су Украјинци доста изменили састав, појачали су се, а колико су јаки говори чињеница да су победили Енглеску у квалификацијама у гостима. Немци су апсолутни фаворити у групи, али верујем у наш тим", навео је Пауновић.

Он је истакао да на располагању тренутно има само 16 играча, али да очекује да ће се селекцији ускоро прикључити још фудбалера.

"Има доста нејасних ствари, Милош Вељковић је прво добио дозволу Тотенхема да нам се прикључи, али се ситуација закомпликовала. Слично је са Сергејом Милинковићем Савићем, где Генк отежава његов долазак. До 18. јула ћемо чекати њих двојицу и надам се да ће нам се прикључити. Драго ми је што могу да рачунам на све фудбалере из домаћих клубова и на томе сам им захвалан. Изашли су нам у сусрет, иако се ЕП игра у незгодном термину", рекао је Пауновић.

Капитен омладинске репрезентације Србије Немања Максимовић рекао је да национални тим није оптерећен у походу ка одбрани титуле првака Европе.

"Не оптерећује нас успех претходне генерације, јер је ово нов тим и ићи ћемо корак по корак. Очекивања су највиша, желимо да одбранимо титулу, али размишљамо само о победи на премијери против Украјине", казао је Максимовић.

Европско првенство за играче млађе од 19 година одржаће се у Мађарској од 16. до 31. јула.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи