Читај ми!

Борба за опстанак - сумња у регуларност

Фудбалска сезона Суперлиге, једна од најнеизвеснијих у последњих неколико година, ближи се крају и само три кола остала су за остварење циљева. У последњих неколико кола, екипе из зоне испадања оствариле су победе против боље пласираних тимова и то је одмах покренуло приче о намештању и нерегуларном првенству. Челници српских суперлигаша различито коментаришу те резултате.

Победа Јавора против Војводине или минималац крагујевачког Радничког против трећепласираног Чукаричког на Брду, свакако нису били баш очекивани резултати. Управо победе "дављеника" против екипа из горњег дела табеле у протекла два-три кола покренуле су приче о нерегуларности Суперлиге.

Овом темом се у броју од понедељка бавио и лист Спорт, анкетирајући поједине челне људе клубова, али и извлачећи закључак да "нешто смрди" у резултатима постигнутим протеклог викенда.

Три клуба која се боре за опстанак - Доњи Срем, Рад и Слобода - претпрели су поразе, рекло би се очекиване, мада Ужичани имају разлога да буду незадовољни због суђења у Крушевцу. Доњи Срем и Рад, реално гледано, и нису имали велике шансе против Партизана, односно Црвене звезде.

Али, зато су конкуренти та три клуба у бици за опстанак - ОФК Београд, Јавор и крагујевачки Раднички - остварили победе, објективно посматрајући, неочекиване.

Поготово се то односи на Крагујевчане и "романтичаре". Наравно, нико не каже да су то биле немогуће мисије и изненађења у фудбалу су увек могућа. Такође, неко има свој дан, а неко пак може да има лош дан...

Први човек ОФК Београда Звездан Терзић поручује да је првенство најрегуларније у протеклих неколико година.

"Веома сам поносан на ово првенство и мислим да је најрегуларније у Европи. Скоро 30 година сам у фудбалу и не памтим неизвеснију завршницу. Прва половина се бори за излазак на европску сцену, друга за опстанак у лиги, а неизвесност траје и три кола пре краја. Свима су бодови више него неопходни, а сама та чињеница не оставља простор малверзацијама и намештањима", каже Терзић.

На помен речи "намештање", Терзић се чуди и гнуша.

"Искрварили смо да првенство направимо регуларним, а неко сад помиње намештања?! Клуб чији сам председник је у последњих пет кола четири пута победио директне конкуренте за опстанак. Па, зар би нас они пустили а себе довели у позицију да испадну?!", пита Терзић.

Дијаметрално супротно мишљење има потпредседник црно-белих Миле Јовичић, који је за Спорт рекао да су резултати тимова који се боре за опстанак, "најблаже речено - неочекивани".

"Узимајући у обзир ситуацију у којој се налазе, форму, досадашње утакмице, чудно је да се сви они пробуде у суботу и одиграју феноменалне утакмице против много јачих противника и славе победе, као да су преко ноћи постали Реал из Мадрида. Нека је то и могуће, али се већ сада плашим да ће се 'случајност' понављати и у наредна три кола и да ће апсолутно довести у питање регуларност такмичења", истиче Јовичић.

Председник Јагодине Горан Милановић слаже се са Звезданом Терзићем.

"Наше првенство је сигурно најрегуларније у Европи. То смем да оверим и личним потписом. Три екипе које се боре за европску сцену, изгубиле су од екипа које се боре за опстанак. И како ту може да буде места за било какве договоре или нерегуларности? И једнима и другима су неопходни бодови, зар не? Једноставно, нема основа да се говори о било каквој нерегуларности, јер се готово пола лиге бори за опстанак, а остали клубови за одлазак у Европу", тврди Милановић.

Тренер Војводине Бранко Бабић наглашава да његов тим није "пустио" Јавор.

"Одиграли смо искрено и чисто, и у сваки меч улазимо да победимо", каже Бабић, мада признаје да у нашем фудбалу "нешто постоји због чега је фудбал болестан".

Било како било, у последња три кола на суперлигашким теренима широм Србије неће изостати узбуђења...

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару