Читај ми!

Николић: Меч са Напретком важнији од дербија

Фудбалери Партизана гостују у Крушевцу против Напретка, у утакмици 25. кола Суперлиге Србије. Црно-бели су други на табели са 56 бодова, а Напредак заузима 10. место са 28 бодова. Меч се игра у уторак од 16 сати. Тренер црно-белих рекао да је овај меч важнији од дербија.

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао да је утакмица против Напретка најтежа и најважнија у првенству, важнија чак и од дуела са Црвеном звездом.

"Сутра је пред нама најтежа и најважнија утакмица у овом делу сезоне, у то немам дилему. Све што смо до сада оставили иза себе, седам победа и два нерешена резултата стаје у тих 90 минута у Крушевцу", рекао је Николић на конференцији за новинаре у Спортском центру Телеоптик.

"Немам дилему да ће играчи пронаћи снаге, мотив и жељу, то је рецепт којим се водимо овог пролећа и не сумњам да ћемо наћи пут до нова три бода. Напредак је једна од најнепријатнијих екипа у лиги, има изузетно велики потенцијал у офанзивној линији, искуство на средини терена и неколико добрих играча у последњој линији. Увек су мотивисани када играју на домаћем терену, тако ће бити и сутра. Али, верујем да ће моји играчи оставити све, извадити из стомака сву енергију коју имају и одиграти утакмицу која је најважнија у овом првенству", рекао је он.

Утакмицу ће пропустити Мирослав Вулићевић због картона, а сви остали, укључујући Данка Лазовића и Милана Лукача су у конкуренцији за тим.

"Сви су у тренажном процесу, сви раде, ко год да игра може да се опорави (до утакмице са Звездом) тако да нећу калкулисати са саставом. Изводимо најјачи састав на терен", рекао је он.

Упитан да ли је тешко концентрисати се на утакмицу са Напретком пошто се у суботу у Хумској игра "вечити" дерби, Николић је одговорио одречно и истакао да је утакмица у Крушевцу "апсолутно важнија" од наредне.

"Не дозвољавам да се та реч (дерби) помене ни првим словом. Већ сам рекао да ова утакмица носи велику важност и ако неко усмери и део својих мисли на нешто што следи, бићемо у проблему", рекао је тренер шестоструког узастопног шампиона Србије.

Партизан је у већем делу пролећног дела сезоне на другом месту на табели, а Николић је рекао да верује да ће после ове седмице остали тимови црно-белима "гледати у леђа".

"Не кажем да је то лако, али верујем. Много тога смо оставили иза себе у претходна три, четири месеца и када је тако - имате право да се надате добрим стварима. Ја сам оптимиста, имам пуно поверења у играче, да ли сам у праву - показаће време, али верујем у њих", рекао је Николић.

Фудбалер Никола Нинковић је четири утакмице био ван тима због суспензије, а Николић је рекао да сваки играч добија минутажу према залагању.

"Добио је онолико колико је заслужио, као и сваки други играч Партизана и ја од тога никада нећу одустати. Никада један појединац није важнији од тима и док ја будем у клубу минутажа ће се делити по принципу заслуга на тренинзима, односу према игри и квалитету, тим редом", закључио је Николић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи