Читај ми!

Крвави обрачун Торциде и БББ

Масовна туча припадника навијачких група фудбалских клубова Динама и Хајдука на аутопуту Загреб - Сплит, повређено је најмање 17 особа, од којих две теже. Приведено 50 хулигана. Према првим информацијама, до туче је дошло у раним послеподневим сатима код чвора Оточац, када је око 200 навијача Хајдука из Сплита напало око 50 присталица загребачког Динама.

Део повређених пребачен је у болнице у Госпићу и Сењу, док су двојица теже повређених завршили у Ријеци и Задру. Незванично се сазнаје да је један од теже повређених случајни пролазник, преноси Хрватска радио-телевизија.

Због инцидента је био отежан саобраћај аутопутем. Припадници Торциде путовали су на гостовање у Загреб, где Хрватски Драговољац дочекује Хајдук, док су БББ путовали у Сплит на утакмицу Динама и Сплита.

Полиција потврдила да је 17 повређених навијача превезено у болницу. Нико од навијача није животно угрожен.
 
Туча се догодила око 14 сати на аутопуту, а део навијача се разбежао након инцидента.  Полиција је једну групу ухватила у Сењу и они су приведени. Истрага ће показати ко је изазвао инциденте. Полиција је потврдила да је приведено најмање 50 навијача, и да је увиђај у току.
 
Оно што се зна је да је до жестоког сукоба дошло на зауставној траци ауто пута, па су последице могле бити неупоредиво веће да је неко од камења или бакљи коришћених у сукобу, погодило возила у пролазу аутопутем. Демолирана су четири комбија у којима су до места сукоба дошли навијачи.
 
Према изворима с лица места, припадника Торциде, који су се на месту обрачуна затекли у десетак комбија, било је пуно више од БББ у тек неколико аутомобила, па су далеко малобројнији БББ у крвавом окршају извукли дебљи крај. Наводно су загребачки навијачи остали и без два транспарента.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару