Читај ми!

Стојановић: Стрпљењем до бодова. Пазарци ускратили гостопримство

Пред црвено-белима је нови изазов, дуел са Новим Пазаром. Мотива напретек на обе стране - Звезда се бори за титулу, а Пазарци за излазак у Европу. Обе екипе желе победу, јер само их три бода одржавају у трци. Меч се игра у четвртак од 16 часова. Звездин тренер Стојановић уверен је да ће екипа стрпљивом игром стићи до нова три бода. Звезда дубоко разочарана одлуком Новог Пазара да спречи долазак Звездиних навијача.

Тренер Црвене звезде Славиша Стојановић рекао је данас да је предстојећи меч у Новом Пазару више од обичне утакмице, али како се нада да ће црвено-бели уз стрпљиву игру забележити 14. победу заредом.

"Очекује нас нови испит и доказивање, одлазимо екипи која на свом терену тешко губи бодове, а биће и врло мотивисани јер желе да се пласирају у европско такмичење. Ми морамо да будемо стрпљиви, концентрисани и да се држимо договора. Због специфичне ситуације ово је више од обичне утакмице и немамо права на кикс. Свака утакмица нам је одлучујућа", рекао је Стојановић на конференцији за медије на Маракани.

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије (ФСС) дозволила је да се утакмица игра пред пуним трибинама, иако је против Пазараца покренут поступак због инцидената на мечу са Напретком у Крушевцу.

"Фудбал се игра због навијача, публика у Новом Пазару цени фудбал и зато долази у великом броју, као и наши навијачи. Ретко имамо мање навијача у односу на противничку екипу, а то ће сутра бити случај. Не верујем да наших навијача неће бити, јер они увек пронађу начин да дођу на стадион. Верујем да ће органи реда учинити све да утакмица прође без инцидената", рекао је Стојановић.

Он је додао да је Милош Нинковић здрав и да ће сутра играти, док ће меч сигурно пропустити Новак Мартиновић и Абиола Дауда.

Уместо Дауде, место у нападу поново ће заузети црногорски репрезентативац Филип Касалица.

"Чека нас тешка утакмица у Новом Пазару, два пута сам имао прилику да играм тамо, очекује нас врућа атмосфера, али навикли смо на то. Надам се да ћемо победити и освојити важна три бода", поручио је Касалица.

Утакмица 24. кола Суперлиге Србије између Новог Пазара и Црвене звезде игра се сутра од 16 сати.

Звезда дубоко разочарана одлуком Новог Пазара

Фудбалски клуб Црвена звезда саопштио је да је "дубоко разочаран" одлуком Новог Пазара да онемогући долазак навијача црвено-белих.

Пазар је раније објавио да је затражио од полиције и Фудбалског савеза Србије да спречи долазак гостујућих навијача на утакмицу, као и да неће пуштати у продају улазнице за сектор гостујућих навијача. Нови Пазар је навео да се на такав корак одлучио зато што Звезда није хтела организовано да доведе своје навијаче.

"ФК Црвена звезда је дубоко разочаран оваквим потезом ФК Нови Пазар. Посебно због чињенице да је Звезда увек до сада била срдачан домаћин кад је на нашем стадиону гостовао Нови Пазар и никада нисмо користили сличне алибије да бисмо отказивали гостопримство гостујућим навијачима", наводи се у саопштењу лидера Суперлиге.

Звезда је оценила да је писмо Пазара "пуно замена теза".
"Није Звезда организатор меча у Новом Пазару, већ истоимени клуб, те од својих домаћина, сходно фудбалским и државним законима, очекујемо да исти меч и организују на нивоу на којем захтевају пропозиције Суперлиге", објавио је београдски клуб.

Звезда је потврдила да не организује долазак својих навијача. "Упркос томе, долазак наших навијача и симпатизера могућ је, те је ФК Нови Пазар дужан да свим гледаоцима са картама обезбеди улазак на стадион, а гостујућим навијачима и посебан сектор", оценили су црвено-бели.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару