Николић: Готово је са запаљивим изјавама

Тренер Партизана на конференцији за новинаре уочи меча са Слободом ограничио се на причу о фудбалу. Како каже, више нико из Партизана неће давати изјаве које ће скретати пажњу са игре и дешавања на терену.

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је да његова екипа у предстојећој утакмици са Слободом нема право да прикаже мање него у претходним мечевима и да има пуно поверења у сваког играча у клубу.

"Нико од нас нема право да прикаже мање, то је модел од којег не смемо да одустанемо. Публика је то препознала, сигуран сам да ће трибине бити добро попуњене. Играчи су то заслужили а на нама је да оправдамо то поверење", рекао је Николић на конференцији за новинаре на стадиону Партизана.

Фудбалери Партизана у недељу од 17 сати на свом стадиону играју против Слободе утакмицу 20. кола Супер лиге Србије. Црно-бели су на другом месту на табели са 43 бода, а Слобода заузима 11. место са 20 бодова.

"Пред нама је још једна веома важна утакмица, прва у новом циклусу после три гостовања у претходна четири кола. 'Отварамо' је на домаћем терену, у нашој кући и против противника који је умео да буде јако непријатан у прошлости. Предвођени су тренером који је познат као врхунски мотиватор (Љубиша Стаменковић)", рекао је он.

"Такође, не можемо да рачунамо на четири суспендована играча и те чињенице 'пале аларм' и траже максималну мобилност. Нико не сме ни да помисли да се ствари подразумевају и да ће доћи саме од себе", додао је Николић.

Упитан да ли очекује да ли ће Слобода играти дефанзивно, Николић је рекао да је легитимно право сваког тренера да изабере тактику.

"Често сам играо против екипа које је водио Стаменковић и знам да је спреман да направи изненађење. Једина ствар која је сигурна је да ће Слобода бити мотивисана и да ће бити потребно много труда да бисмо победили", рекао је он.

Николић није желео да открије који тим ће извести против Слободе и подсетио је да ће због суспензије одсуствовати Никола Нинковић, Владимир Волков, Милан Обрадовић и Данко Лазовић.

"Партизан има 22 играча и свако заслужује место у тиму, нису случајно ту. Имам много поверења у њих. Немам проблем када неко треба да уђе у тим и замени играча који ми није на располагању", навео је он.

На питање ко ће носити капитенску траку, тренер шестоструког узастопног шампиона Србије рекао је "да се зна ко је капитен у Партизану".

"Један је капитен, и то је Саша Илић. Ако он не буде на терену његов заменик је Лазовић... Има ту још кандидата који могу да понесу капитенску траку", рекао је он.

Фудбалер Партизана Бранислав Трајковић јуче је изјавио да "сви гурају" Црвену звезду да буде шампион, а новинаре је занимало да ли такве изјаве додатно подгревају атмосферу у српском фудбалу.

"Завршено је са тим, нећете више имати прилике да читате такве изјаве из Партизана", рекао је Николић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару