Читај ми!

Партизан на победу, Новопазарци "хладне главе"

Марко Николић изјавио да је гостовање у Новом Пазару значајна утакмица за "црно-беле", али не и пресудна у борби за титулу. Нови тренер Новопазараца Зоран Његуш каже да ће његови момци играти "хладне главе" и нада се да ће оправдати поверење навијача.

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је да је утакмица првог пролећног кола са Новим Пазаром од великог значаја за црно-беле, али је истакао да она неће одлучити шампионску трку.

"Сутрашњи меч носи велику важност за нас, али не решава ништа, јер у другом делу шампионата имамо 15 утакмица. Све екипе су се појачале, биће максимално мотивисане и очекујем неизвесну борбу до самог краја. Најважније нам је да се 17. или 18. маја саберемо онако како нам највише одговара", рекао је Николић на конференцији за медије у Спортском центру Телеоптик.

Тренер црно-белих истакао је да је свестан како су његовом тиму мечеви са Новим Пазаром традиционално неугодни, али је навео да очекује да добар рад на припремама одмах даје резултат.

"Нови Пазар има добар домаћи терен и амбијент, али то није ништа ново за нас. Моји фудбалери су играли и на 'тврђим' на теренима. Они имају новог тренера који ће желети да дебитује победом, али и ми једва чекамо да меч почне. Ипак, такмичење је оно за шта живе сви играчи", нагласио је Николић.

Он је истакао да зна стартних 11 за меч у Новом Пазару, али је навео да нема праксу да га јавно саопштава дан уочи утакмице.

"Из искуства знам како се сви спремају за утакмице са Партизаном, то је све нормално и уобичајено. У спорту је увек и једино истина видљива на терену. Морамо тамо да је тражимо, да будемо скромни и да се жртвујемо за тим. Пут до успеха није лак, али верујем да можемо да остваримо циљ", закључио је Николић.

Тренер Новог Пазара Зоран Његуш рекао је да ће његови фудбалери "хладне главе" дочекати утакмицу са Партизаном у 16. колу Суперлиге Србије, као и да ће стрпљивом игром покушати да освоје бодове.

"Брзо је прошло време од старта припрема и први испит није нимало лак. Сутрашњи меч дочекујемо хладне главе и на терену ћемо оправдати поверење навијача. Играћемо стрпљиво, а ривала не желим да потценим или преценим. Изгараћемо до последњег атома и покушати да се радујемо заједно", рекао је Његуш новинарима на Градском стадиону.

Он је додао да ће после поподневног тренинга одредити састав за Партизан, а од играча неће моћи да рачуна једино на Бојана Ђорђевића због жутих картона.

"Баратам са 12, 13 имена, а још нисам сигуран да ли ћемо играти са једним или два истурена играча. Моја визија је да сви нападамо и сви се бранимо. Што се ривала тиче, добро су се појачали. Током припрема играли су у систему 4-4-2, са (Петром) Шкулетићем И (Данком) Лазовићем у шпицу", рекао је Његуш.

Капитен Адмир Кецап оценио је да ће сутрашња утакмица бити тежа за Новопазарце од јесењег дуела два тима, када је Партизан славио у Хумској са 4:3 и изразио очекивање да ће Нови Пазар победити с једним голом разлике.

"Није битно да ли ћу дати гол ја или неко други, битно је да дамо максимум и позитиван резултат неће изостати. Црно-бели најављују победу и поход ка седмој узастопној титули, добра су екипа, али имамо тим који може да им се супростави. Надам се да ћемо обрадовати навијаче, који ће испунити стадион", рекао је Кецап.

Домаћин је у продају пустио 6.000 карата, пошто је из безбедносних разлога одлучено да се смањи капацитет источне трибине на којој ће бити смештене присталице црно-белих. На Градском стадиону очекује се и око 300 навијача Партизана.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи