Читај ми!

Николић: Поштујемо све, али знамо како до циља

Верујемо у себе и знамо како да дођемо до циља, рекао је тренер Партизана Марко Николић пред први меч другог дела сезоне који црно-бели играју у Новом Пазару. Николић, који је задовољан припремама, нагласио је да његову екипу очекује неизвесна и тешка спортска борба за титулу.

Пред вратима је пролећни део сезоне у Суперлиги. Наравно, најзанимљивија ће бити трка за титулом, за коју ће се, до последњег кола, борити Партизан и Звезда.  

Марко Николић, тренер Партизана, очекује "тешку, спортску борбу" са вечитим ривалом. Међутим, верује у своју екипу која је, по његовим речима, одлично радила на припремама.

"Имам позитивну дилему, не ко су стартних 11, већ ко ће бити међу 18 играча. То је добра дилема, кад нико не заслужује да буде ван 18, а неко мора бити. Играчи су својим односом према тренингу заслужили да ме ставе на муке и људски је тешко да неког ставим ван протокола", рекао је Николић новинарима на "Телеоптику".

Прву утакмицу пролећног дела шампионата Партизан игра у суботу од 13.30 као гост против Новог Пазара. 

"Припремамо се за прво коло против Новог Пазара, да видимо шта смо урадили на припремама. Једва чекамо ту утакмицу, није могло теже, али није никакав баук. Фудбал се игра у различитим амбијентима и условима, а на реду је да се сав труд и рад на припремама наплати. Учинићемо све да играмо добро од почетка првенства, да имамо озбиљност и чврстину, и да бележимо добре резултате", рекао је Николић.

Он је додао да би било "ван памети" и да неће дозволити да екипа са већом енергијом, концентрацијом и дисциплином игра у припремним, већ у такмичарским утакмицама.

"Сада нам треба тензија, сада треба да дамо све најбоље. Нови Пазар је добар противник, у самом су врху домаћег првенства. Има добар, искусан тим, што није имао дуго година, игра на домаћем терену, са новим тренером. Све су то њихови плусеви пред почетак утакмице, а ми сваког противника поштујемо, али то не значи да ћемо се плашити било кога. Верујемо у себе и знамо како да дођемо до циља", рекао је Николић.

Николић је рекао да зна прву поставу за тај меч, али да је рано да је саопшти. Упитан да ли га је неко од његових фудбалера изненадио, рекао је да ради са добром групом људи, али и да се слика о некима променила набоље.

Тренер Партизана је недавно изјавио да се ствара атмосфера да неко други мора бити првак а не Партизан, а данас је то додатно објаснио.

"Таква атмосфера се ствара већ дуго година, па ништа није било. Нека буде тако и ове године. У том контексту сам то рекао. Много поштујем Звезду и колегу (Славишу) Стојановића и, пре свега, играчки кадар. Очекује нас неизвесна и тешка спортска борба", рекао је он.

Јесењи део шампионата црно-бели су завршили на првом месту са 33 бода, бодом више од Црвене звезде.

"Захваљујем свима који 'пуцају' по нама. Нисам рекао да је то Звезда, ко год пласира такву врсту информација ради мој посао и олакшава ми јер ради на мотивацији играча, па ја не морам да се бавим тиме. Изузетно поштујем све противнике - и Нови Пазар и Раднички... И Црвену звезду, која нам је највећи ривал и само бод од нас", додао је тренер црно-белих.

Прву утакмицу на стадиону у Хумској, откако су постављене црно-беле столице, Партизан ће играти 1. марта против Радничког из Ниша, а Николић је рекао да се нада да ће стадион бити пун.

"И то се чекало дуго, супер је што ће столице бити у нашим бојама, како је и логично. Надам се да нећу видети ниједну столицу. Можда ће све зависити и од игре и резултата у Новом Пазару. Нек нас прати онолико навијача колико заслужимо. Никада нисам тражио бланко подршку", закључио је Николић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи