Читај ми!

"Афера Нејмар", проговорио отац

Отац и агент Бразилца Нејмара изјавио да је истина да је добио провизију од 40 милиона евра, како би његов штићеник прешао у каталонски клуб. Ипак, Нејмар да Силва Сантос тврди да није прекршен било акав пропис Фифе и да се не плаши да се појави пред пореским властима Шпаније и Бразила и објасни читав трансфер.

Нејмар да Силва Сантос, отац и агент репрезентазивца Бразила и првотимца Барселоне Нејмара, признао је да је од каталонског клуба добио провизију од 40 милиона евра да би његов син потписао уговор.

Силва Сантос је новинарима у граду Сантосу рекао да се не плаши да се појави пред пореским властима Шпаније и Бразила и објасни читав трансфер.

"Све што желим је да мој син може на миру да игра и припреми се за Светски куп у Бразилу", рекао је Силва Сантос.

Он је објаснио да се са Барселоном договорио да му уплати новац, како би каталонски клуб имао предност када Нејмар буде продаван. Десет милиона евра му је исплаћено 2011, а остатак када је Нејмар прошле године потписао уговор са Барсом.

Упркос томе, Силва Сантос је рекао да може да докаже да на тај начин није прекршен пропис Међународне фудбалске федерације, који предвиђа да су било какви новчани договори допуштени само шест месеци пре потпсивања уговора, али то није детаљно објаснио.

Данашња изјава Силве Сантоса представљаће нови проблем за сада већ бившег председника Барселоне Сандра Росела, који би због прикривања правог износа трансфера могао да буде осуђен.

Барселона је прошле године саопштила да је трансфер Нејмара изуносио 57 милиона евра, да би прошле седмице, када је афера доспела у јавност, али и до јавног тужиоца, са Ноу Кампа стигла нова информација, по којој је трансфер био 86,2 милиона евра.

Мдридски Ел Мундо, међутим, тврди да је каталонски клуб Нејмара платио 95 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару