Читај ми!

Звезда убедљива и против Триглава

Фудбалери Црвене звезде победили су словеначког фењераша екипу Триглава са 3:1. Голове за врло расположене црвено-беле постигли су Драган Мрђа, Абиола Дауда и Нејц Печник. Бобан Бајковић одбранио пенал, а Вукан Савићевић понео капитенску траку. Искусни штопер Саво Павићевић на Прагу Маракане.

Фудбалери Црвене звезде победили су у пријатељској утакмици у Копру словеначког прволигаша Триглав са 3:1.

Црвено-бели су повели у 25. минуту преко Драгана Мрђе, а предност је дуплирао Абиола Дауда у 38. минуту. Стрелац трећег поготка за Звезду био је Нејц Печник у 40. минуту.

Пораз словеначке екипе ублажио је Дини Коњуи у 57. минуту. Претходно је голман црвено-белих Бобан Бајковић одбранио пенал.

Вреди истаћи и да је Вукан Савићевић, који је ушао у игру у 75. минуту, понео капитенску траку. Ово је награда младом фудбалеру за добар рад, али и поклон неколико дана пре 20. рођендана. 

Славиша Стојановић рекао је да је задовољан радом током првог дела припрема у Словенији, а након победе у контролном мечу против домаћег прволигаша Триглава истакао је добро издање својих изабраника у првом полувремену.

"У ових осам дана урађено је све како смо и планирали. Немамо повређених играча, а то је најважније. План и програм се за сада испуњава, предстоји нам неколико дана у Београду, а онда и повратак у Словенију, где ћемо радити више на тактици и коначном уигравању тима", изјавио је Стојановић. Он је оценио да је против Триглава одиграна добра утакмица, посебно у овој фази припрема.

"Највише сам задовољан издањем у првом полувремену, јер смо имали много комбинаторике, жеље и трчања. У другом полувремену је та компактност екипе мало поремећена бројним изменама, па смо и више грешили. Наша грешка, слична онима које смо имали у првенству, довела је до гола Триглава. То не сме да се понавља", указао је Стојановић.

Тренер Београђана задржавање окоснице тима види као велики плус.

"Изузетно је добро што смо сви ту и што пролазимо заједно ове зимске припреме. То ће нам на пролеће донети квалитет више", закључио је Стојановић.

Експедиција црвено-белих враћа се сутра у Београд, а 1. фебруара поново долази у Словенију на завршни део припрема за пролећни део шампионата Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару