Морињо: Жао ми је што Мати нисам помогао

Жозе Морињо није неко ко често признаје грешке. Истини за вољу, ретко их и прави. Ипак, португалски тренер се покајао што Хуана Мату није учинио бољим фудбалером.

Тренер Челсија Жозе Морињо рекао је да жали што Хуана Мату, који је прешао у Манчестер јунајтед, није направио бољим играчем.

Мата је у суботу из Челсија прешао у Манчестер јунајтед за 61,22 милиона долара и највероватније ће за нови клуб дебитовати у уторак на Олд Трафорду, у мечу против Кардифа. Мата је желео већу минутажу како би се изборио за место у тиму репрезентације Шпаније пред Светско првенство у Бразилу.

Морињо није пружао много прилика Мати, уместо кога су у првом тиму били Оскар и Вилијан, као и Белгијанац Еден Азар.

"Жао ми је што од њега нисам направио снажнијег играча. Можда је за њега била новост што није био први избор тренера. Можда га је то као човека, као играча ојачало, али да будем искрен, нисам му ништа пружио и жао ми је због тога", рекао је Морињо за Скај спорт.

"Покушао сам да га ставим на позицију која му није одговарала. Дао је све од себе и одиграо неколико добрих утакмица. Он је светски и европски шампион, тешко му је. Жао ми је јер нисам успео да га спречим да оде у Манчестер јунајтед, упркос томе што су нам они директни ривали", додао је португласки тренер.

Мата, бивши фудбалер средине терена Валенсије, рекао је да је био изненађен када му је Челси дозволио да напусти клуб. Он је у последње две првенствене утакмице био на клупи и како је рекао, желео је да искористи шансу да игра за још један "велики клуб".

"Искрено, био сам изненађен. Али, захвалан сам Челсију, власнику, свима у клубу и навијачима - изабрали су ме за најбољег играча у последње две сезоне и на томе ћу им заувек бити захвалан. У последњих шест месеци нисам играо колико сам желео. Схватам да је фудбал тимска игра и то поштујем", рекао је Мата за сајт Јунајтеда.

Манчестер јунајтед после 22 кола грца на седмом месту на табели са 14 бодова заостатка за водећим Арсеналом, а завршио је такмичења у ФА и Лига купу.

Мата неће моћи да игра за Јунајтед у Лиги шампиона, пошто је ове сезоне већ играо за Челси у том такмичењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару