Читај ми!

"Ла луж" одао почаст Еузебију

Навијачи на "Стадиону светлости" одали су почаст једном од најбољих играча свих времена - Еузебију. Португалска фудбалска легенда биће сахрањена на гробљу у близини стадиона.

Десетине хиљада људи окупило се да ода почаст легендарном португалском фудбалеру Еузебију, приликом проласка погребне колоне са његовим ковчегом улицама Лисабона.

Људи су излазили из канцеларија, кафића и локала, и аплаудирали док су погребна кола пролазила у пратњи моторизоване полиције, саобраћај у централним улицама био је блокиран, а поворка се зауставила на свечаности у Скупштини португалске престонице. Десетине великодостојника и стотине навијача, неки уз плач, прошли су поред ковчега на стадиону Бенфике, Еузебијевог дугогодишњег клуба.

Групе међу 10.000 навијача на "Стадиону светлости" узвикивали су Еузебијево име и певали када је ковчег постављен на центар терена.

Португалска влада прогласила је тродневну националну жалост након што је један од најбољих играча у историји фудбала преминуо у недељу, у 71. години, од последица срчаног удара.

Један од највећих светских нападача био је популаран као "црни пантер" због атлетског изгледа и агилности на утакмицама.

Еузебио је сахрањен на гробљу у близини стадиона Бенфике, у присуству португалског премијера Педра Пасоса Коеља, бројних званица, чланова породице и многих фудбалера, укључујући бившег капитена репрезентације Луиша Фига.

Власти су најавиле да ће касније размотрити могућност да Еузебијево тело буде пребачено у Лисабонски национални храм, где су гробови славних личности из португалске историје.

У фудбалу важи за једног од најбољих играча свих времена због наступа из шездесетих година прошлог века у дресу Бенфике и Португалије. Он ће бити сахрањен на гробљу у близини стадиона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару