Временске казне за "падавичаре"!

Председник Фифе Сеп Блатер не жели више да толерише симулирање на фудбалским теренима, и сходно томе предлаже драстичније казне за "глумце". Можда је решење да га судија не пусти да се врати у игру један период, како би ривал имао бројчану предност, односно како би његов тим био у подређеном положају. Онда би следећи пут размислио да ли да то понови, истиче Блатер.

Симулирање је, уз разне облике хулиганизма и намештање мечева, највећи проблем с којим се фудбал суочава.

Тренд оваквог нечасног понашања постаје алармантан када се види да у њему предњаче баш млади играчи.

Због свега тога, председник Фифе Сеп Блатер заговара много оштрије санкционисање "глумаца".

"Веома је иритантно када играч у једном тренутку изгледа као да је полумртав, а у наредном, када га изнесу с терена, скочи као да ништа није било. Шта је решење? По мом мишљењу, увођење одређене временске казне за такве играче. У преводу, да га судија не пусти да се врати у игру један период, како би ривал имао бројчану предност, односно како би његов тим био у подређеном положају. Онда би следећи пут размислио да ли да то понови", написао је Блатер у својој колумни за Fifa Weekly.

Међутим, некадашњи премијерлигашки судија Дермот Галагер сматра да адекватна примена овакве мере није могућа.

"У том случају, биће вам потребне веома, веома храбре судије које би морале да оцене да ли је играч стварно повређен. Сматрам да је најбоље решење ретроспективна акција: један бивши судија, један бивши тренер и један бивши члан Удружења професионалних играча чинили би комисију која би прегледавала снимке и ако се њих тројица сагласе да је у питању симулирање, фудбалер одмах треба да добије казну од три меча забране играња", предлаже Галагер.

Фифа је недавно, као један од корака ка проналажењу коначног решења, донела одлуку по којој противнички тим не избацује лопту са игралишта када играч лежи на трави. Судија је у тој ситуацији онај који процењује да ли је играч на трави заиста повређен, и у складу с тим само он може да прекине игру.

"Инструкције су јасне и сада је све на судијама које треба да интервенишу само када процене да је повреда озбиљна", истакао је Блатер и додао да ће Фифа наставити озбиљно да се бави овим проблемом.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи