Читај ми!

Арсенал чува врх, Челсију дерби кола!

Фудбалери Арсенала победили су као гости екипу Њукасла са 0:1 и тако задржали прво место на табели Премијер лиге. У дербију кола, лондонски Челси је после преокрета победио Ливерпул са 2:1. Тотенхем је био убедљиво против Стоука (3:0) а Евертон је савладао Саутемптон са 2:1.

Погодaк Оливијa Жируа на асистенцију Тиа Волкота, био је довољан Арсеналу да оствaри победу у Њукаслу (0:1) и задржи челну позицију на табели енглеске Премијер лиге. Чeлси бољи од Ливерпула у дербију кола.

Мучио се Аренал на "Спортс дајрект" стaдиону, промашио пуно изгледних шанси али му је ипак један гол био довољан да у нову годину уђе као лидер.

Сјајно изведен слободан ударац Волкота и одличан ударац главом Оливијеа Жируа решили су ово тешко гостовање у корист екипе Арсена Венгера.

Дерби дана одигран је на "Стамфорд Бриџу", где је Челси после пореокрета успео да победи Ливерпул и "пошаље" га на пето место. Било је 2:1.

Ипак, није све добро почело за чету Жозеа Мориња, јер је Мартин Шкртел већ у 8. минуту довео "редсе" у вођство.

Међутим, брзо су одговорили "плавци", па су преко Азара у 17. и Етоа у 34. минуту преокренули резултат и љубоморно га чували до краја меча.

Тотенхем је остварио и други победу са Тимом Шервудом - побеђен је Стоук сити и то прилично убедљиво са 3:0.

Евертон је код куће славио против Саутемптона (2:1) у веома интесресантном мечу и у нову годину ући ће са позиције која води у квалификације за Лигу шампиона. 

Овако су текли недељни мечеви: 

19.00 - Арсенал је и даље први на табели Премијер лиге са бодом више од Ситија и два од Челсија. Ливерпул је након два пораза у дербијима пао на пето место.

18.54 - Крај и на "Бриџу" - Челси је добио дерби против Ливерпула - 2:1! Челси - Ливерпул (Азар '17, Ето '34 - Шкртел '8).

18.51 - Завршен је меч између Тотенхема и Стоук ситија - изабраници Тима Шервуда славили су убедљиву победу. Тотенхем - Стоук сити 3:0 (Солдадо '37, Дембеле '65 и Ленон '69). 

18.26 - Стоуку сада већ прети дебакл на "Лејну" - 3:0! Стрелац трећег гола за "певце" у 69. минуту био је Арон Ленон. 

18.21 - Муса Дембеле у 65. минуту меча дуплира предност Тотенхема - 2:0! 

18.04 - У овим тренуцима почиње и друго полувреме на "Стамфорд Бриџу". 

18.01 - Настављен је меч између Тотенхема и Стоука. 

17.48 - Полувремена су на оба меча у главном граду Велике Британије - Челси је преокренуо у дербију против Ливерпула и води са 2:1 а Тотенхем има минималну предност против Стоук ситија - 1:0.

17.38 - Још један гол у Лондону али на "Вајт Харт Лејну" - голом Солдада у 37. минуту  Тотенхем долази до предности против Стоук ситија - 1:0!

17.35 - Преокрет! Голом Самјуеал Етоа, Челси у 34.минуту сусрета долази до вођства против Ливерпула - 2:1! 

17.17 - Нови гол у Лондону - Еден Азар у 17. минуту поравнава резултат на 1:1!

17.08 - ГОООООЛ! Шок на "Стамфорд бриџу" - од 8. минута сусрета Ливерпул води са 0:1! Стрелац је био Шкртел након што му се лопта срећо одбила а он је сместио у мрежу Чеха.

17.00 - Почео је дерби меч у Лондону између Челсија и Ливерпула. У исто време стартовао је и дуел Тотенхема и Стоук ситија. Бранислав Ивановић је још једном показао своју људску и спортску величину и без проблема пружио руку Луису Суарезу пред старт великог дербија.

16:25 - Готово је и на "Гудисону" - тешко али залужено Евертон је победио Саутемтон са 2:1. Стрелци са домаћина били су Колеман у 10. и Лукаку у 71. минуту док је за "свеце" једини стрелац био Гастон Рамирез у 68. минуту.  

16.23 - Крај у Њукаслу - Арсенал је однео сва три бода са тешког гостовања. Њукасл - Арсенал 0:1 (Жиру '65). 

16.03 - ГОООЛ! Поново води Евертон! Само три минута након изједначења, Ромелу Лукаку доноси нову предност домаћем тиму - 2:1!

16.00 - Нови спектакуларан гол на "Гудисону"! Овoга пута славље навијача Саутемптона. Гастон Рамирез предриблао је неколико играча у плавим дресовима и са велике удаљености опалио по лопти, која на његову срећу завршава у мрежи Роблеса за 1:1! 

15.53 - ГООООЛ! Води Арсенал! Голом Оливијеа Жируа у 66. минуту "тобџије" стичу предност на тешком гостовању - 0:1! Волкот је извео слободан ударац а Француз главом спроводи лопту у мрежу Крула.

15.32 - Стартовала су друга полувремена у Њукаслу и Ливерпулу. 

15.20 - Полувреме је и на "Гудисон парку", где домаћи Евертон води против Саутемтпона са 1:0. 

15.18 - Завршено је прво полувреме на "Спортс дајрект" стадиону у Њукаслу. Арсенал је био бољи ривал и створио више шанси за гол али је мрежа Крула остала нетакнута. Са друге стране, најбољу шансу за "свраке" пропустио је Дебуши у самом финишу погодивши стативу. Резултат је 0:0 после првих 45 минута игре.

14.40 - Након феноменалне соло акције, десни бек Евертона Симус Колеман постиже фантастичан гол са неких 16-17 метара и доводи "карамеле" у вођство - 1:0! 

14.31 - Почели су мечеви Њукасл - Арсенал и Евертон - Саутемптон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи