Читај ми!

Ружић на нападе одговара судом

Бранко Ружић, потпредседник ФК Партизан и кандидат за министра без портфеља у влади Србије, одбацио је оптужбе појединих медија да је умешан у малверзације приликом трансфера играча и најавио да ће убудуће задовољење тражити на суду.

Кандидат за министра без портфеља задуженог за евроинтеграције Бранко Ружић одбацио је данас наводе појединих медија да је умешан у малверзације у Фудбалском клубу Партизан и најавио да ће такве тврдње имати епилог на суду.

"Полиција и тужилаштво треба да раде свој посао, а медији да информишу о томе, али не да пре било каквих активности било ког надлежног органа дискредитују било ког појединца, па радило се и о мени", рекао је Танјугу Ружић, који је и потпредседник Партизана.

Он је истакао да ће оставити јавности да процени да ли је "сушта коинциденција" што се такви наслови појављују у тренутку завршетка процеса реконструкције владе.

"Оно што ће убудуће сви ти медији од мене моћи да очекују јесте епилог на суду из простог разлога што не желим да након месеци, година криминализовања, дискредитације, атака и угрожавања и мене лично, и моје породице, останем недоречен и без одговора према ономе што је заиста талог у медијској сфери", поручио је Ружић.

Како је истакао, као грађанин жели да сви који су се бавили малверзацијама у трансферима играча, било да се ради о фудбалу, кошарци или неким другим спортовима, не заузимају значајне функције у тим спортским колективима, него да буду не само избачени из спорта већ и правоснажно кажњени.

"Нисам приметио да је то до сада био случај", додао је он.

Ружић је навео и да ће, имајући у виду да преузима веома одговорну дужност у влади која је инкомпатибилна са функцијом коју тренутно обавља у ФК Партизан, донети "адекватну одлуку".

"Мислим да ће након тога утихнути и ти напади и то ће управо бити доказ да ли су они били у праву и да ли уопште има било каквих неправилности у мом раду", рекао је Ружић.

Према његовим речима, ту одлуку ће донети и у складу са препоруком Агенције за борбу против корупције и са нормативним активма Фифе и Уефе.

"Јер, није могуће да неко ко је у извршној власти буде укључен у функционисање спортских колектива и меру своје одлуке и повлачења ћу определити управо спрам онога што ти акти предвиђају. А из Партизана нити ћу изаћи, нити ће он из мене изаћи", закључио је Ружић.

Према писању Информера, који се позива на неименоване изворе у самом врху полиције, инспектори МУП у уквиру акције "Бумеранг" проверавају трансфере и проблематичне пословне аранжмане у које је, како наводи лист, посредно умешан и Ружић.

Раније данас први потпредседник владе Александар Вучић осврнуо се на, како је рекао "глупости које мора да чита по новинама" и као једну од њих навео писања да "Ружића и Караџића у фудбалу руши СНС".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару